Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

В Острозькій академії відбулася презентація компанії QATestLab

10.04.2023

Нещодавно Національний університет «Острозька академія» та компанія QATestLab підписали меморандум про співпрацю для розвитку науково-практичних і методологічних можливостей, а також підвищення якості науково-дослідницьких робіт в ІТ-галузі.

Зокрема 7 квітня в Острозькій академії керівниця тренінгового центру QATestLab Оксана Курмаш провела онлайн-презентацію компанії QATestLab. Мета заходу – мотивація студентів до навчання та ознайомлення їх з діяльністю компанії, умовами отримання сертифікату після його успішного завершення.

Кандидат технічних наук, доцент кафедри економіко-математичного моделювання та інформаційних технологій Віктор Жуковський зазначив, що під час заходу студенти 3-го курсу спеціальності 122 «Комп'ютерні науки» отримали доступ до методичних матеріалів і софтверної інфраструктури в рамках вивчення навчальної дисципліни «Тестування програмного забезпечення». До курсу входять лекційні матеріали, лабораторні й практичні роботи, система відслідковування дефектів Mantis Bug Tracker, система управління тест-кейсами TestLink та інші практичні інструменти. 

Завідувачка кафедри економіко-математичного моделювання та інформаційних технологій, докторка економічних наук, професорка Ольга Кривицька зазначила:

«В умовах сьогодення здійснювати підготовку фахівців для ІТ-сфери, які б відповідали вимогам ринку, є викликом для нашої кафедри. Ми чітко розуміємо, що якісний і конкурентоспроможний випускник освітньої програми «Комп’ютерні науки» – це результат спільної роботи науково-педагогічних працівників кафедри ЕММІТ, роботодавців, професіоналів-практиків та інших стейкхолдерів. Тому співпраця Національного університету «Острозька академія» з компанією QATestLab сприятиме впровадженню в освітній процес передових методів і технологій навчання в ІТ-сфери».

Декан економічного факультету, кандидат економічних наук, доцент Олександр Новоселецький наголосив на тому, що економічний факультет завжди відкритий до співпраці з роботодавцями й представниками реального бізнесу:

«У нас є усталеною практикою проведення бінарних лекцій і практичних занять із залученням представників бізнесу, а тому ми вдячні компанії QATestLab за надані матеріали та налаштовані на подальшу багаторічну співпрацю зі стейкхолдерами факультету».