Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

Весняна бізнес-школа в Острозькій академії

28.04.2023

28 квітня професорсько-викладацький склад кафедри фінансів, обліку і аудиту Національного університету «Острозька академія» організував і провів Весняну бізнес-школу для учнів 10-11 класів закладів загальної середньої освіти Славутської, Нетішинської, Острозької та Рівненської територіальних громад і здобувачів старших курсів Рівненського коледжу економіки та бізнесу.

Модерували захід для понад 70 учасників ідейні натхненники й реалізатори Бізнес- школи НаУОА Ольга Дем’янчук, докторка економічних наук, професорка, завідувачка кафедри фінансів, обліку і аудиту НаУОА та Юлія Харчук, помічниця ректора з освітнього менеджменту, кандидатка економічних наук, доцентка кафедри фінансів, обліку і аудиту. 

Зі вступним вітальним словом до учасників бізнес-школи звернулася докторка психологічних наук, професорка, проректорка з навчально-виховної роботи НаУОА Руслана Каламаж: 

«Вітаю всіх учасників у стінах Національного університету «Острозька академія». Щиро дякую організаторам за проведення бізнес-школи на таку важливу тему. Для мене соціальне підприємництво – це про соціальну відповідальність, певні принципи й цінності. Острозька академія має дуже хороший історичний бекграунд соціального підприємництва та соціальної відповідальності. Без таких принципів зараз неможливо говорити про розбудову нашої України. Бажаю вам успіхів, натхнення, гарних вражень від участі в бізнес-школі». 

Ольга Дем’янчук зазначила, що соціальна відповідальність, здійснення підприємницької діяльності заради створення соціально цінного продукту, реалізації соціальних проєктів на сьогодні є вкрай важливими:

«Це те, що змінює самих підприємців, територіальні громади, у яких вони працюють, загалом країну. Національний університет «Острозька академія» формує ці цінності у своїх випускниках економічного факультету. Важливість вивчення фінансів і бізнес-аналітики, обліку і оподаткування підтверджували у своїй діяльності сьогодні всі гості-підприємниці нашої Бізнес-школи».

Учні мали змогу взяти участь у тренінгу на тему «Соціальне підприємництво як інноваційна модель розвитку територіальної громади у повоєнний час», поспілкуватися з представницями соціально відповідального бізнесу. Зокрема на захід завітали жінки-підприємниці Острозької громади: Лариса Бащук (випускниця НаУОА спеціальності «Фінанси і кредит», майстриня, власниця бізнес-проєкту La_Risa – ексклюзив ручної роботи); Тетяна Хохліч (випускниця НаУОА, директорка будівельного магазину «Господар»); Ірина Федорчук (в. о. директорки КЗ «Острозька центральна публічна бібліотека» Острозької міської ради, співзасновниця інтернет-магазину «Шпилька»). Вони поділилися із слухачами власними секретами досягнення успіху в соціально відповідальному бізнесі.

Ірина Федорчук зазначила, що інтернет-магазин «Шпилька» – це благодійний проєкт Острозької бібліотеки, діяльність якого спрямована на підтримку ЗСУ:

«Окрім залучення коштів на потреби військових, ця ініціатива об’єднує небайдужих людей (бібліотекарів, місцевих майстринь, жінок, які вимушено проживають на території громади) спільним бажанням наблизити перемогу. Сьогодні це важливо і дуже цінно! Бізнес-школа НаУОА – унікальна можливість поспілкуватися з молоддю, почути їх думку, знайти нові рішення й напрями руху. Саме молодь дає нам поштовх до нових ідей!».

Директорка НВК м. Славута Світлана Ліскова зауважила:

«Десятикласники НВК поринули у світ фінансів і бізнесу, спробували свої сили в економічному квесті, відвідали мистецьку галерею, а також пройшли екскурсійним маршрутом найстаріших будівель університету. Поєднання сучасного дизайну, новітніх технологій та інтерактиву з духом старовини й містичності неабияк вражає! В усьому відчувається старанність, відповідальність, професіоналізм і любов до своєї справи, історії, міста. Щиро дякуємо Юлії Юріївні Харчук та Ользі Іванівні Дем’янчук за організацію заходу».

Юлія Харчук зазначила, що співпраця з талановитою й креативною молоддю завжди надихає:

«Учасники підсумкової весняної Бізнес-школи НаУОА саме такі. Дякуємо керівникам і педагогам закладів освіти за можливість спільного розкриття потенціалу здобувачів, які формуються як особистості й професіонали у сфері економіки в умовах війни. Разом наближаємо перемогу на освітньому фронті. Обираємо економічні спеціальності для успішної самореалізації та розбудови України розумом, а Острозьку академію для здобуття якісної вищої освіти та особистісного зростання – серцем!».

До слова, всі учасники бізнес-школи отримали подарунки й сертифікати, які будуть суттєвою перевагою під час вступу на контракт на економічні спеціальності НаУОА.

 

Детальніше про освітні програми на сайті для вступників Абітурієнт ОА:

 

Читайте також: