Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

Марія Матвійчук – призерка обласної премії молодих учених Рівненщини

10.04.2023

Докторка філософії в галузі права, доцентка кафедри кримінально-правових дисциплін НаУОА, помічниця ректора зі стратегічного розвитку та забезпечення якості освіти Марія Матвійчук отримала обласну премію молодих учених за заслуги й досягнення в галузі фундаментальних і прикладних досліджень та науково-технічних розробок.

Пані Марія стала однією з п’яти лауреатів, які отримають грошові винагороди. 

«Отримання премії за заслуги й досягнення в галузі фундаментальних і прикладних досліджень і науково-технічних розробок є знаковою подією для мене. Це висока оцінка моїх наукових досягнень як на рівні моєї Alma mater, так і на рівні регіону загалом. Особливо цінним є те, що в такий нелегкий для держави час сьогодні існує підтримка молоді регіону, зокрема і молодих учених. Сподіваюся, що це буде мотивацією для подальшої активної наукової роботи»,

зазначила Марія Матвійчук.

Доктор філософських наук, професор, проректор із науково-педагогічної роботи НаУОА Дмитро Шевчук зауважив про важливість існування таких премій.

«З одного боку, це є відзначення досягнень молодого вченого, з іншого, – підтримка його подальших наукових досліджень. Марія Матвійчук цілком заслуговує на цю відзнаку. Її наукове дослідження присвячене спадщині академіка І. Малиновського, безпосередньо пов’язане з Острогіаною та проблематикою нашого регіону. Хоча робота стосується історії розвитку правничої думки, вважаю, що вона має неабияке прикладне значення, адже дає можливість продемонструвати основи, на яких вибудовується сучасна система кримінального права».

Професорсько-викладацький колектив Національного університету «Острозька академія» щиро вітає пані Марію з отриманням обласної премії та бажає їй подальших успіхів, нових творчих і наукових здобутків!