Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

В Острозькій академії відбулася зустріч із директором видавництва «Фоліо» Олександром Красовицьким

06.04.2023

6 квітня в Національному університеті «Острозька академія» відбулася зустріч студентів із директором видавництва «Фоліо» Олександром Красовицьким.

Директор Навчально-наукового інституту соціально-гуманітарного менеджменту, кандидат філософських наук, доцент Максим Карповець зазначив:

«Видавництво «Фоліо» одне з небагатьох, яке активно видає книги під час війни, зокрема й дуже важливі – або українських авторів, або українські переклади. Ця підтримка України в культурному сенсі є прикладом для нас всіх, що гуманітарна, видавнича політика не менш важлива, ніж будь-яка інша».

Доктор філософських наук, професор, завідувач кафедри теорії та історії держави і права Петро Кралюк зауважив, що на сьогодні результатом співпраці Острозької академії та видавництва «Фоліо» є видання творів Уласа Самчука.

«Передбачається майже повне видання творів цього письменника у 20 томах. Світ побачило вже 17 томів. Окремо опублікований роман «На краю часу», який досі не був надрукований. Будуть перевидаватися такі твори як «Волинь», «На білому коні, на коні вороному». Сподіваюся, що цього року вийде моя книга про життя і творчість Уласа Самчука»,

додав Петро Кралюк.

Під час зустрічі Олександр Красовицький розповів студентам про видавництво «Фоліо», його функціонування під час війни, сучасний стан книжкового ринку як в Україні, так і світі.

«Мені імпонує гуманітарний напрямок освіти в Острозькій академії. Класична освіта, яку отримують тут студенти, – це освіта людей, які є нашими майбутніми колегами: редакторами, журналістами, письменниками, перекладачами. Ми дуже розраховуємо, що ці люди оберуть саме творчі професії, пов’язані з книгами»,

підсумував Олександр Красовицький.