Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

В Острозькій академії відбувся круглий стіл «Функції громадянського суспільства у вирішенні гібридних конфліктів»

25.04.2023

У межах проєкту «Громадянське суспільство у процесі вирішення конфліктів: досвід ЄС для України» в Національному університеті «Острозька академія» 25 квітня відбувся круглий стіл «Функції громадянського суспільства у вирішенні гібридних конфліктів».

Доктор філософських наук, професор, проректор із науково-педагогічної роботи НаУОА Дмитро Шевчук зазначив:

«Тематика проєкту «Громадянське суспільство у процесі вирішення конфліктів: досвід ЄС для України», який реалізується в Острозькій академії в рамках програми Жана Моне, а також круглого столу є надзвичайно актуальною. Якби в Україні не було розвинуте громадянське суспільство, то навряд чи ми могли б протистояти всім тим викликам, загрозам, гібридній агресії, яку здійснює проти нас росія».

Координаторка проєкту, кандидатка наук з державного управління, старша викладачка кафедри журналістики та PR-менеджменту Олена Шершньова зауважила:

«Проблематика круглого столу набула особливої гостроти після 24 лютого 2022 року. Захід передбачає широку участь в обговоренні представників організацій громадянського суспільства, органів державної влади й місцевого самоврядування, засобів масової інформації. Наша команда щиро вдячна Європейському Союзу за співфінансування проєкту «Громадянське суспільство у процесі вирішення конфліктів: досвід ЄС для України».

Спікерами круглого столу були:

  • Микола Романов, завідувач кафедри національної безпеки та політології НаУОА, доктор юридичних наук, старший науковий співробітник, професор;
  • Олена Шершньова, керівниця проєкту, кандидатка наук з державного управління, старша викладачка кафедри журналістики та PR-менеджменту НаУОА;
  • Рембєж Марек, доктор габілітований, професор Інституту педагогіки та Інституту наук про культуру Сілезького університету в Катовіце (Республіка Польща);
  • Антон Шинкарук, кандидат політичних наук, доцент кафедри публічного управління, адміністрування та інформаційної діяльності Національного університету водного господарства та природокористування;
  • Тетяна Сидорук, завідувачка кафедри міжнародних відносин, керівниця Центру європейських досліджень НаУОА, докторка політичних наук, професорка;
  • Сергій Штурхецький, кандидат наук з державного управління, доцент кафедри журналістики та PR-менеджменту НаУОА, голова Незалежної Медіа-Профспілки України (НМПУ).

Під час зустрічі говорили про досвід НаУОА в реалізації проєкту «Академічна протидія гібридним загрозам» (WARN); проєкт «Громадянське суспільство у процесі вирішення конфліктів: досвід ЄС для України»; етос і етичні взірці громадянина, який співтворить соціальне життя; кризові комунікації в публічних відносинах: досвід ЄС; підтримку громадянським суспільством держав-членів ЄС України в протидії російській агресії; проблему проникнення пропаганди в медіа та роль журналістики у війні.

 

Довідково:

Проєкт «Громадянське суспільство у процесі вирішення конфліктів: досвід ЄС для України» (101084973 — EURoCoRP — ERASMUS-JMO-2022-HEI-TCH-RSCH)», що реалізується Національним університетом «Острозька академія» і співфінансується Європейський Союзом, має на меті популяризувати цінності громадянського суспільства ЄС у процесі розв’язання конфліктів та підвищити обізнаність щодо сучасних конфліктів гібридного типу.