Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

Представники Острозької академії взяли участь у відзначенні 90-ліття Сухумського державного університету

10.05.2022

10 травня 2022 р. відбувся круглий стіл з нагоди 90-ліття Сухумського державного університету (Тбілісі), присвячений проблемі російсько-української війни. У зустрічі взяли участь грузинські та українські дослідники та викладачі, ректори Сухумського державного університету та партнерських університетів України. Модератором зустрічі була професор Сухумського університету Індіра Дзаґанія. Зустріч відбулась у співпраці з Науковим товариством історії дипломатії та міжнародних відносин, від імені якого учасників круглого стола привітала голова товариства, провідний науковий співробітник Інституту історії України НАН України Ірина Матяш.

Від Острозької академії у ньому взяли участь проректор з навчально-наукової роботи Дмитро Шевчук, директор Навчально-наукового інституту міжнародних відносин та національної безпеки Алла Атаманенко та доцент кафедри журналістики університету, журналіст-практик Сергій Штурхецький. Серед вітань з нагоди 90-ліття колективу Сухумського державного університету прозвучало привітання від ректора та колективу Національного університету «Острозька академія». Острозькі дослідники взяли участь у обговоренні проблем російсько-української війни.

"Острозька академія надзвичайно цінує співпрацю із Сухумським державним університетом. Ми дуже дякуємо вам за підтримку у цей складний для нашої країни час. Разом з тим, наш університет від самого свого заснування розвивається на принципах багатокультурності, діалогу, плекання загальнолюдських та європейських цінностей. Ми бажаємо Сухумському університету і усій його академічній спільноті процвітання і нових звершень у науці та освіті. Острозька академія відкрита до тісної співпраці між нашими освітніми інституціями",

зазначив у вітальному слові проректор НаУОА Дмитро Шевчук.