Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

Студентки Острозької академії взяли участь у Міжнародному конкурсі «Читаймо українською»

04.05.2022

29 квітня студентки спеціальности «Українська мова та література» Анастасія Гарніцька, Оксана Іжевська та Ніна Глинюк узяли участь у Міжнародному конкурсі «Читаймо українською». Захід організувала кафедра україністики Університету імені Адама Міцкевича в Познані (Польща). Мета конкурсу – популяризувати українську книжку за кордоном та заохочувати молодь читати українською мовою.

Острозькі студентки презентували своє бачення важливих і популярних творів сучасної літератури, які відображають актуальні проблеми України й українськости. Вони представили «Доцю» цьогорічної лавреатки Національної премії імені Тараса Шевченка Тамари Горіха Зерня (Оксана Іжевська), «140 децибелів тиші» Андрія Бачинського (Ніна Глинюк) та «Добрі новини з Аральського моря» Ірени Карпи (Анастасія Гарніцька).

За результатами конкурсу студентка 3 курсу Ніна Глинюк посіла призове третє місце.

«Я вже не вперше презентую книгу, яка мені сподобалася, іншим людям. Проте участь у такому конкурсі була новим досвідом. Попри побоювання організаторів щодо форми проведення (онлайн-зустріч) та жанрового різноманіття творів, ця зустріч вдалася. Важливо те, що цікаво було не просто підготувати презентацію та отримати перемогу, а бути учасником: слухати виступи інших конкурсантів, розуміти, що для них українська література не просто десь існує, а цілить у саме серце, викликає різні емоції, спонукає до пошуків. Одна з польських конкурсанток відкрила для себе явище буктрейлера, знайшла навіть додаток “доповненої реальности” до книги»,

ділиться враженнями третьокурсниця Ніна Глинюк.

Організатори нагородили всіх учасниць дипломами та цінними призами.

Катедра української мови і літератури вітає дівчат із хорошим дебютом на міжнародній арені й бажає подальших наукових і творчих звершень!