Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

Оголошено результати ІІ Всеукраїнської Інтернет-олімпіади з історії України!

11.05.2022

Важливість вивчення історії України, особливо на тлі російсько-української війни, складно переоцінити. Історія, як і мова та релігія, завжди мала велике значення, що доведено досвідом багатьох народів та націй.  Й у добу кривавої війни й після неминучої перемоги України, важливо бути обізнаним в історії, адже це теж один із факторів національної безпеки, освіченості населення та вміння розпізнавати і ламати стереотипи. Мігель де Сервантас говорив: “Історія – скарбниця наших діянь, свідок минулого, приклад і повчання для сьогодення, застереження для майбутнього”. 

Упродовж 25 квітня – 4 травня 2022 року кафедрою історії ім. проф. М.П. Ковальського Національного університету «Острозька академія» було організовано та проведено вже традиційну інтелектуальну подію – ІІ Всеукраїнську Інтернет-олімпіаду з історії України. Цьогоріч до Оргкомітету входили також представники Наукового товариства студентів та аспірантів імені Олександра Оглоблина Навчально-наукового інституту міжнародних відносин та національної безпеки Острозької академії.

Мета заходу полягала в популяризації вивчення історії власної держави, плеканні історичної спадщини і національно-патріотичному вихованні дітей та молоді. 

Участь в олімпіаді взяли здобувачі знань 10–11 класів закладів загальної середньої освіти, вихованці закладів позашкільної освіти, студенти коледжів різного фахового спрямування (котрі відповідали зазначеній віковій категорії). В цілому, до Інтернет-змагання знавців історії долучилося 725 учасників із усіх областей України.

За рішенням журі переможцями було визнано учасників, котрі набрали: 

  • 100 балів – Диплом І ступеня;
  • 96–99 балів – Диплом ІІ ступеня;
  • 93–95 бали – Диплом ІІІ ступеня.

Переможці олімпіади (та їхні педагогічні керівники) будуть нагороджені Дипломами і Подяками, учасники події, котрі не вибороли призових місць (та їхні вчителі-наставники) отримають сертифікати. Всі відзнаки будуть надіслані на електронні адреси, що були вказані у реєстраційних заявках, до 31 травня 2022 року.

Організаційний комітет висловлює сердечну подяку для всіх, хто взяв участь в заході! Висловлюємо щирі сподівання на подальшу співпрацю!

Завжди будемо раді бачити учасників олімпіади студентами освітньо-професійної програми «Історія та археологія» Острозької академії, а їхніх педагогічних наставників серед учасників наших науково-методичних заходів.

Із пропозиціями співпраці просимо звертатися за електронною адресою kafedra.istorii@oa.edu.ua

Запрошуємо Вас підписатися на офіційну сторінку кафедри історії ім. проф. М.П. Ковальського НаУОА в соціальній мережі “Facebook”, щоб бути в курсі наших новин.

Детальніше про умови вступу: https://vstup.oa.edu.ua/

Із таблицею результатів можна ознайомитися тут.