Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

Юридичний фронт: про трудові відносини під час війни розповіла Ольга Балацька

04.05.2022

Національний університет «Острозька академія» в рамках Фонду гуманітарної підтримки українських університетів реалізовує безкоштовний навчальний курс «Університетська спільнота підтримки».

4 травня в рамках курсу відбулася лекція «Організація трудових відносин в умовах воєнного стану». Спікерка Ольга Балацька – доцентка кафедри цивільно-правових дисциплін Інституту права НаУОА, кандидатка юридичних наук, адвокатка.

«Тема лекції є надзвичайно актуальною сьогодні, оскільки введено воєнний стан на території нашої держави. Це тривалий процес, який передбачає обмеження багатьох конституційних прав і свобод людини й громадянина. Українське законодавство зазнало змін, зокрема в умовах воєнного стану застосовуються норми Законів України «Про правовий режим воєнного стану», «Про організацію трудових відносин в умовах воєнного стану», дія яких пріоритетна в такий час. Було й ухвалено інші положення, які відіграють важливу роль, бо стосуються саме прав людини і фундаментального права на працю»,

сказала Ольга Балацька.

Під час лекції спікерка поділилася практичною інформацією щодо організації робочого процесу, а також основних змін трудового законодавства в умовах дії воєнного стану на території України. За словами пані Ольги, нововведення відбулися щодо інституту трудового договору, робочого часу й часу відпочинку, оформлення гнучкого режиму роботи, дистанційної й надомної роботи, оплати праці та дії гарантійних норм в умовах воєнного стану.

Наприкінці зустрічі відбулася Q&A session, під час якої спікерка презентувала відповіді на всі поставлені запитання учасників.

До слова, 5 травня о 15.40 відбудеться зустріч із докторкою психологічних наук, доценткою, завідувачкою кафедри психології та педагогіки НаУОА Оксаною Матласевич на тему «Почуття сорому та провини: що за ними стоїть і що робити далі?». Долучайтеся за покликанням: meet.google.com/wmz-mujx-gab