Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

Психологічний фронт: про діагностичне інтерв’ю Intake розповів Алекс Маляр

13.05.2022

13 травня відбулася восьма зустріч з ізраїльським психотерапевтом, координатором психіатричної служби в Медичному Центрі Бней Ціон (Хайфа, Ізраїль) Алексом Маляром на тему «Діагностичне інтерв’ю у психотерапії – INTAKE». 

Модерували захід Галина Гандзілевська, професорка, докторка психологічних наук, а також Єлизавета Тимощук, викладачка кафедри психології та педагогіки НаУОА.

«Через два місяці війни в Україні ймовірні запити надання професійної психотерапевтичної допомоги стосуються вже більш важких патологічних станів, які вимагають складніших і довгострокових втручань. Тому на цьому етапі актуальні знання й навички проведення Intake – діагностичного інтерв'ю, як етапу ініціації та індукції в лікувальний процес»,

сказав Алекс Маляр.

Спікер розповів про важливість інтейк інтерв’ю у психотерапевтичній практиці: це перший контакт психотерапевта з пацієнтом; початок лікувально-діагностичного процесу; формальні рамки для психотерапевтичної взаємодії; створення основи для терапевтичних взаємин між психотерапевтом і пацієнтом, а також лікувального зв'язку, який базується на взаємній довірі. Алекс Маляр закцентував увагу на лікувальному ефектові такого діагностичного інтерв'ю, а саме можливості вербалізації проблем і переживань пацієнта, початку усвідомлення й процесу переробки заявлених проблем.

Під час зустрічі спікер також детально пояснив, як потрібно заповнювати бланк інтейк інтерв’ю.

Враженнями від зустрічі поділилися: проректорка з навчально-виховної роботи, професорка, докторка психологічних наук Руслана Каламаж, докторка психологічних наук, доцентка, завідувачка кафедри психології та педагогіки НаУОА Оксана Матласевич, кандидатка психологічних наук, доцентка кафедри психології та педагогіки НаУОА Уляна Нікітчук та студентка 3 курсу спеціальності 053 Психологія Влада Юревич.

"Інтейк - це дуже хороший інструмент, за його допомогою можна не просто зібрати інформацію про клієнта, але й дати можливість йому додатково прорефлексувати свій досвід, прояснити свої уявлення про себе. Буду використовувати цю методику під час викладання навчального курсу "Психологія я-концепції",

сказала Руслана Каламаж.

«Дуже дякую Алексу за ґрунтовне пояснення діагностичного інтерв’ю. Справді бачимо зв’язок між контекстом клієнта і його станом, а також те, на що можна опиратися»,

зазначила Оксана Матласевич.

"До знайомства з INTAKE, процес збору такої інформації про клієнта був більш хаотичним, чимало часу після зустрічей використовувалося на те, щоб об'єднати розрізнені частинки почутої інформації в єдине осмислене ціле. Потреба запровадити певну структуру в мене була і виражалася в пошуку ефективної системи опрацювання первинної "вхідної" інформації. Я експериментувала чимало у цьому напрямку й от тепер, після лекції Алекса Маляра пазл склався. Я відчула довіру до запропонованого способу, адже інтерв'ю продумане справді ретельно, логічно, обґрунтовано, вичерпно. Щиро вдячна Алексу Маляру за детальне навчання методу, увагу до таких значущих дрібниць, нюансів, тонкощів",

додала Уляна Нікітчук.

«Це була теоретично насичена лекція, проте Алекс вміє подати складний матеріал легко й просто. Метод терапевтичного інтерв'ю інтейк – це ще один інструментарій у моїй скарбниці знань, як майбутнього спеціаліста. Знання цього методу розширюють навики проводити інтерв'ю і психологічні консультації. Загалом зустріч пройшла добре, як і завжди. Усі ставляться з розумінням і підтримують дискусію. Це дає змогу розвиватися в колі людей із подібними інтересами»,

підсумувала Влада Юревич.

 

Читайте також: