Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

Інтелектуальний фронт: про успішне регулювання конфліктів розповіла Марія Петрушкевич

27.05.2022

Національний університет «Острозька академія» в рамках Фонду гуманітарної підтримки українських університетів реалізовує безкоштовний навчальний курс «Університетська спільнота підтримки», який є продовженням і розширенням започаткованого в березні цього року проекту «Психологічна підтримка викладачів та тьюторів».

27 травня в рамках курсу відбулася лекція «Як успішно регулювати конфлікти?». Спікерка Марія Петрушкевич – докторка філософських наук, доцентка, завідувачка кафедри філософії та культурного менеджменту. 

Під час лекції Марія Петрушкевич розповіла про поняття конфлікту, його структурні елементи, часову модель, психологічні зміни в конфлікті, а також стратегії поведінки для вирішення конфліктних ситуацій.

«Конфлікт це – усвідомлена розбіжність інтересів чи переконання в тому, що прагнення сторін не можуть бути задоволені одночасно; це ситуація, у якій сторони вважають, що мають несумісні цілі; також конфлікт – це порушення нормального спілкування між людьми»,

сказала Марія Петрушкевич.

Спікерка додала, що структурними елементами конфлікту є: сторони; зона розбіжностей (предмет суперечки, несумісні цілі, інтереси, цінності сторін); уявлення про ситуацію (ситуація – об’єктивна реальність, що не залежить від сторін); мотиви учасників (стимули, спрямовані на реалізацію потреб й інтересів); дії (реалізація своїх цілей завдяки іншій стороні).

«Успіх у вирішенні конфлікту полягає не стільки у стратегії чи конкретних кроках, скільки в адекватному розумінні ситуації. Тоді ми знаємо, що робити. Загалом без усвідомлення й бажання конфлікт не може бути вирішений»,

підсумувала Марія Петрушкевич.

 

Читайте також: