Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

Про освітні можливості розповіла Юлія Харчук

10.05.2022

Національний університет «Острозька академія» в рамках Фонду гуманітарної підтримки українських університетів реалізовує безкоштовний навчальний курс «Університетська спільнота підтримки».

10 травня в рамках курсу відбувся семінар «Освітні можливості». Спікерка Юлія Харчук – помічниця ректора з освітнього менеджменту, заступниця відповідального секретаря Приймальної комісії НаУОА, кандидатка економічних наук, доцентка кафедри фінансів, обліку і аудиту.

Під час зустрічі Юлія Харчук розповіла про те, яким був світ і яким він є сьогодні, про навчання упродовж життя й основні компетентності для цього, формальну неформальну й інформальну освіту, а також досвід Острозької академії у сфері вищої освіти.

«Якщо ми не можемо змінити світ в умовах, яких перебуваємо зараз, то потрібно змінювати себе. Уже давно виникло таке поняття як навчання упродовж життя. Багато є інституцій, організацій, освітніх платформ, які популяризують цю концепцію на рівні державних установ чи приватної сфери. Багато ЗВО теж пропагують навчання упродовж життя, функціонують університети третього віку. Острозька академія не є винятком, бо ми проводимо багато освітніх активностей, пропозицій для здобувачів освіти, додаткових освітніх послуг, щоб пропагувати необхідність безперервного здобуття освіти»,

сказала Юлія Харчук.

Спікерка розповіла і про ключові компетентності для навчання упродовж життя відповідно до Принципів Європейського Союзу «Основи соціальних прав». Ці компетентності такі: грамотність; мовна компетентність; культурна обізнаність та самовираження; підприємницька; громадянська; особиста, соціальна й навчальна компетентність; цифрова; математична компетентність, а також компетентність у науках, технологіях, інженерії.

Юлія Харчук зазначила, що саме в Національному університеті «Острозька академія» формальна освіта надається шляхом здобуття якісної вищої освіти на програмах бакалаврського рівня, магістратури та аспірантури. З моменту відродження Острозька академія кожного року вносить зміни в освітній процес, відкриває нові спеціальності, чітко стежить за тенденціями, які відбуваються на ринку праці, збирає відгуки випускників, роботодавців, здобувачів. 

«Хочу подякувати нашому керівництву, колегам, всім викладачам і студентам за те, що навіть в умовах війни ми проводимо різні зустрічі, комунікуємо, підтримуємо одне одного, працюємо на різних фронтах»,

додала Юлія Харчук.

Підсумувала результати семінару проректорка з навчально-виховної роботи, професорка, докторка психологічних наук Руслана Каламаж:

«Дякую, що Ви так детально розповіли про цю тему й проаналізували її. Можливо, не всі усвідомлюють, але тема освіти зараз є надзвичайно важливою і близькою кожному в професійному, науковому або життєвому плані».

До слова, 11 травня о 15.40 відбудеться зустріч із доктором філософських наук, професором, проректором із науково-педагогічної роботи НаУОА Дмитром Шевчуком на тему «Навіщо нам Res Publica?». Долучайтеся за покликанням: meet.google.com/eph-etyv-gyp

 

Читайте також: