Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

Інформаційний фронт: про епоху постправди розповів Роман Шулик

26.05.2022

Національний університет «Острозька академія» в рамках Фонду гуманітарної підтримки українських університетів реалізовує безкоштовний навчальний курс «Університетська спільнота підтримки», який є продовженням і розширенням започаткованого в березні цього року проекту «Психологічна підтримка викладачів та тьюторів».

26 травня в рамках курсу відбулася лекція «Як не втратити здоровий глузд в епоху постправди?». Спікер Роман Шулик – кандидат філологічних наук, доцент, завідувач кафедри журналістики та PR менеджменту.

Під час лекції Роман Шулик розповів про поняття постправди, її зв’язок з емоціями, інформаційне перевантаження, а також як вберегти себе і близьких у таких умовах.

«Інтерпретація, контекст після правди, які створюються безпосередньо у сприйнятті людини, усього суспільства чи окремого медіа, формує сутність постправди. Постправдою називають саме обставини, у яких пояснюються певні матеріали чи факти»,

сказав Роман Шулик.

Спікер додав, що найчастіше постправда прямо не заперечує об’єктивних фактів, а ігнорує або ж дискредитує їх, формулюючи несприятливий для їхнього трактування контекст. Під час цього постправда апелює не до раціонального сприйняття дійсності, а до емоцій і когнітивних упереджень (стереотипування, підтверджувальне упередження, евристика доступності тощо).

«Контроль своїх емоцій, реакцій, самоусвідомлення, самоконтроль, а також медіагігієна є дуже важливими в процесі сприйняття інформації з навколишнього середовища. Правда є, люди, які живуть пошуком правди, – це журналісти. В Україні є дуже хороша журналістика, є видання, які віддані служінню правді»,

наголосив Роман Шулик.

Наприкінці зустрічі спікер зазначив: щоб вберегти себе і близьких у цьому світі постправди, потрібно обмежитися у сприйнятті інформації, довіряючи достовірним джерелам.

До слова, 27 травня о 15.40 відбудеться зустріч із докторкою філософських наук, доценткою, завідувачкою кафедри філософії та культурного менеджменту Марією Петрушкевич на тему «Як успішно регулювати конфлікти?». Долучайтеся за покликанням: meet.google.com/zaq-xptw-aro

 

Читайте також: