Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

В Острозькій академії відбувся тренінг у рамках програми «Емоційний SOS»

04.06.2022

4 червня у Національному університеті «Острозька академія» відбувся психологічний тренінг із міжнародної профілактичної програми «Емоційний SOS». Офіційний тренер програми – Вікторія Кондратюк, керівниця психологічної служби НаУОА, практична психологиня, заступниця директора НЦ Саногенної психології та педагогіки.

«Ця програма належить до універсальної профілактики здоров’я і в Польщі є у списку рекомендованих програм. В Україні громадська організація «Крила для Родини» є її офіційним координатором. Автори програми Сильвія Вєжховська та Елжбєта Нервінська із Центру Позитивної Едукації у Варшаві. За підтримки проректорки з навчально-виховної роботи Каламаж Руслани Володимирівни нам вдалося зібрати групу осіб-практиків, які хочуть навчитися застосовувати нові техніки і способи роботи з дітьми»,

зазначила Вікторія Кондратюк.

У тренінгу взяло участь 10 учасників з Острога, Славути, Рівного, які працюють з дітьми, зокрема з дітьми внутрішньо переміщених осіб. Учасники мали змогу ознайомитись із теоретичною базою програми й потренувати свої навички.

«Коли ми покалічимося або зранимось, то біжимо по пластир або бинт в нашій аптечці першої допомоги. А що в ситуації, коли треба дати собі раду з важкими емоціями і внутрішніми змаганнями або відшукати добрий настрій і надію? Під час спільних зустрічей кожна дитина створює власну Емоційну Аптечку Першої Допомоги і доповнює її завдяки темам, котрі порушуються на зустрічах і які є важливими для емоційного здоров’я і доброго функціонування дитини». Під час тренінгу кожен учасник теж створив свою Емоційну Аптечку, яку наповнюватиме вже вдома.

«Ця програма є дуже важливою зараз в Україні, бо вона насамперед допомагає дітям формувати стресостійкість. Це відбувається завдяки тому, що діти під час реалізації цієї програми можуть пригадати і вчаться сформувати свої цінності, ресурси, на які будуть опиратися в житті. Ця програма розроблена на базі теорії позитивної психології М. Селігмана й теорії уважності Mindfullness Кабан-Зінномана, що допоможе дітям навчитися кращої стресостійкості у важких ситуаціях»,

підсумувала Вікторія Кондратюк.

Якщо маєте бажання отримати цей інструмент для своєї професійної практики, то заповнюйте анкету за покликанням: https://forms.gle/e83qEKX5xFdrEArV7