Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

Помічник ректора з міжнародного співробітництва і фандрайзингу Едуард Балашов провів зустріч з представниками Ректорату та Глобального офісу Університету Сент- Ендрюса (University of St Andrews, Шотландія)

08.06.2022

8 червня 2022 року помічник ректора з міжнародного співробітництва і фандрайзингу Національного університету «Острозька академія» проф. Едуард Балашов провів онлайн-зустріч з Першим Віце-Президентом з питань міжнародної стратегії та міжнародного співробітництва Університету Сент-Ендрюс (Шотландія) проф. Бредом Маккеєм та працівниками Глобального офісу цього університету Френком Мюллером і Харіетт Шерідан.

Обговорювали питання започаткування довготривалої співпраці між університетами, яка буде взаємно вигідною і корисною для обох сторін. Проф. Маккей висловив солідарність шотландців з українським народом та Острозькою академією у визвольній боротьбі проти загарбників та запевнив, що у підтримці українських науковців ректоратом і колективом Університету Сент-Ендрюса. Сторонами було узгоджено алгоритм подальших кроків щодо визначення пріоритетних напрямків співробітництва, підготовки міжуніверситетського договору про співпрацю, а також обговорене стратегічне бачення сторін щодо налагодження довготривалої співпраці.

«Співпраця з Університетом Сент-Ендрюс стала можливою завдяки тривалому і плідному співробітництву Острозької академії з британською компанією «Cormack Consultancy Group». Нам надзвичайно приємно відзначати, що у цій компанії і випускники Острозької академії, зокрема Оксана Вавренчук. Висловлюємо слова вдячності нашим британським та шотландським друзям за величезну підтримку України та Острозької академії у цей нелегкий час, яку ми щиро цінуємо. Віримо, що незабаром наша країна переможе, вижене загарбників з кожного клаптика нашої землі, і ми матимемо можливість повноцінно розвивати нашу співпрацю з Університетом Сент-Ендрюс у рамках виконання стратегії інтернаціоналізації НУОА»,

стверджує Едуард Балашов.

До слова, Університет Сенрт-Ендрюс є найстарішим університетом Шотландії, третім за часом заснування у Великобританії після Кембриджу та Оксфорду, заснованим у 1410 році в університетському містечку Сент-Ендрюс, на березі Північного моря. У сучасному університеті навчається близько 10 тис. студентів, навчання в університету спрямоване переважно на вивчення гуманітарних і соціальних наук. Найвідомішими випускниками цього університету є Принц Уільям та його дружина Кейт Мідлтон.