Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

Майстер-клас для старшокласників на тему «Що нового в новому правописі?» та напрями співпраці Острозької академії із закладами освіти

01.12.2021

Здобувачі освіти ЗЗСО І - ІІІ ступенів Сокальського ліцею № 1 імені Олега Романіва Сокальської міської ради Львівської області продовжують відвідувати майстер-класи від викладачів Національного університету «Острозька академія».

Абітурієнти розуміють важливість української мови в сучасних державних умовах, а зокрема нового Українського правопису 2019 року, тому 29 листопада 2021 року учні прослухали лекцію від викладачки катедри української мови та літератури Рабчук Ірини Юріївни на тему: «Що нового в новому правописі?»

Ірина Юріївна Рабчук після роботи зі старшокласниками зазначила:

«Із моменту набуття чинности редакції Правопису 2019 року минуло фактично 2,5 роки. Це означає, що половина так званого «перехідного періоду» вже позаду. Час оновлювати свої знання, звикати як до безваріантних ортографічних змін, так і варіативних доповнень до чинної норми. А головне – розуміти, чим вони зумовлені. Процес повернення до питомих українських написань розпочато, і наше завдання – використовувати їх у своїй повсякденній мовленнєвій практиці.

Спілкування зі здобувачами освіти Сокальського ліцею імені Олега Романіва – чудова можливість обговорити актуальну ортографійну інформацію, адже, як зазначають самі старшокласники, ознайомлення з нововведеннями Правопису 2019 року – на часі.»

Слухачі були в захваті від систематизації та подачі матеріалу, багато чого зауважили для себе нового та корисного. 

Помічник ректора з освітнього менеджменту Харчук Ю.Ю., зауважила: 

«Співпрацюючи із закладами освіти, ми проводимо майстер-класи і тренінги за індивідуальним графіком; презентації спеціальностей та освітньо-професійних програм Національного університету «Острозька академія»; консультації щодо особливостей Вступної кампанії 2022; літні та зимові школи інтелектуального розвитку; онлайн-курси підготовки до ЗНО-2022 та вступу до ЗВО; інформування щодо профорієнтаційних заходів для абітурієнтів, зокрема загально університетських та індивідуальних днів відкритих дверей як в офлайн, так і в онлайн форматах https://www.oa.edu.ua/ua/info/news/2019/12-12-19

Підвищуємо кваліфікацію педагогічних працівників закладів освіти за індивідуальними програмами https://www.oa.edu.ua/ua/osvita/pidvishhennya_kvalifikacii/#collapse-2

Усім бажаючим пропонуємо удосконалити свої знання з української мови на короткотерміновому семінарі присвяченому професійній комунікації «Етика й естетика в мовленнєвій діяльності фахівця». Детальніша інформація про семінар та реєстрація на нього за покликанням: https://forms.gle/SJbRbC8uU12fXXbd6

Деталі: 

  • тел.: (096) 17 02 500 – Харчук Юлія Юріївна, помічник ректора з освітнього менеджменту
    e-mail: julia.kharchuk@oa.edu.ua
  • тел.: (096) 02 66 880 – Лозюк Софія Андріївна, керівник консультаційного центру для абітурієнтів 
    e-mail: vstup@oa.edu.ua.