Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

День відкритих дверей економічного факультету: як це було?

10.12.2021

В Острозькій академії 10 грудня відбувся день відкритих дверей економічного факультету в онлайн-форматі. Для того, щоб долучитися до зустрічі, абітурієнти та всі охочі мали можливість зареєструватися заздалегідь.

У вітальному слові декан економічного факультету Олександр Новоселецький зазначив:

«Острозька академія – це унікальний університет на території України. Він є першим вищим навчальним закладом, який був заснований у Східній Європі. Саме тут почали творитися й формуватися засади майбутньої європейської освіти, яка пропагується і сьогодні в нашому університеті. На економічному факультеті є ряд освітніх програм, за якими ми готуємо дуже якісних і конкурентних фахівців своєї галузі. Ще під час навчання наші випускники вже є затребуваними на ринку праці. Також ми маємо досить гнучкий графік навчання й велику кількість секцій. Крім цього, Ви матимете вільний доступ до наукових баз і можливість приділяти велику частку свого часу саме навчанню. Для цього є всі необхідні умови. Наші студенти позитивні, цікаві, неординарні. Вони розуміють, що є однією сім’єю і намагаються одне одного підтримувати».

Далі завідувачі кафедр та професорсько-викладацький склад закцентували увагу на організації навчально-наукової роботи на економічному факультеті. Після цього Юлія Харчук, помічниця ректора з освітнього менеджменту та відповідальний секретар приймальної комісії, розповіла про особливості та новації Вступної кампанії 2022 року прийому до університету за різними спеціальностями.

«Ви знаєте, оскільки обираєте економічні спеціальності, що математика є обов’язковою. Це стосується й української мови та літератури. Третім предметом для вступу на бакалаврські програми економічного факультету може бути один із шести на Ваш вибір: географія, історія України, фізика, хімія, біологія або іноземна мова»,

наголосила Юлія Харчук.

Софія Люзюк, керівниця профорієнтаційного корпусу НаУОА, розповіла присутнім історію та сьогодення закладу, а також ознайомила абітурієнтів із функціонуванням сайту Острозької академії.

Завершився день відкритих дверей знайомством учасників з органами студентського самоврядування університету. 

«Економічний факультет є одним із найстаріших в Острозькій академії. У нас є цікаві наукові гуртки, які ведуть наші викладачі. Ви можна поспілкуватися з випускниками, набратися неабиякого досвіду від людей, які закінчили наш університет і змогли досягти великого. Цікавим в Острозькій академії є не тільки навчання, але й масові заходи, які ми влаштовуємо. Насамперед, коли ви станете першокурсниками, то зможете взяти участь у «Візитівці». Це змагання, де студенти мають можливість показати свої таланти. Також є «Руханка з ректором», «Гальшка», «Спартакіада». Це незабутнє студентське життя. І ми намагаємося дати максимальних можливостей для наших першокурсників»,

підсумувала студентка 3 курсу економічного факультету Тетяна Ковальчук.

 

До слова, 15 грудня о 16:00 відбудеться день відкритих дверей Навчально-наукового інституту соціально-гуманітарного менеджменту. Заповнюйте форму за покликанням: https://docs.google.com/forms/d/19hlrWiPD9f3xfTrTQlbebiIR2nbb9zbzyEE6hC_w5rM/edit

Приєднуйтеся до зустрічі : https://meet.google.com/pjj-kefp-xed