Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

В Острозькій академії вручили іменні гранти Товариства Української Мови родини Боднаруків

17.12.2021

У Національному університеті «Острозька академія» 17 грудня відбулося вручення іменних грантів Товариства Української Мови (Чикаго, США), започаткованих родиною Боднаруків. 

«Віра й Богдан Боднаруки є великими патріотами України. Особливо ця родина допомагає Донеччині й Луганщині. У такої сім‘ї можна повчитися, як потрібно жити Україною там, за кордоном. Панство Боднаруків зробило досить чималий внесок в оформлення цієї аудиторії, у якій Ви знаходитесь. Я вважаю, що сьогодні обрали саме тих людей. Щиросердечно вітаю вас всіх»,

розповів ректор Національного університету «Острозька академія», професор Ігор Пасічник.

Стипендії надаються студентам, аспірантам і викладачам, які студіюють українську мову та літературу й досягли значних результатів у навчанні, науковій і громадській діяльності.

Враженнями від отримання гранту поділилися: заступниця завідувача кафедри української мови і літератури, кандидатка педагогічних наук, старша викладачка Христина Карповець; студентка 3 курсу спеціальності «Українська мова та література» Марія Гринь, а також аспірантка Навчального-наукового інституту права ім. І. Малиновського Тетяна Лотиш.

«Для мене цей грант є свідченням того, що рухаюся в правильному напрямку. За своє завжди треба боротися, своє завжди треба відстоювати. Дуже приємно, коли твої зусилля не просто вкладено у якусь справу, а ще й оцінено. Я взяла в руки сертифікат, прочитала написані рядки й згадала, що отримувала таку ж стипендію, будучи студенткою академії. Це відчуття подвійної радости, а також натхнення й мотивації рухатися вперед, ще якісніше працювати і ще більше ділитися з оточенням власними знаннями й набутками»,

зазначила Христина Карповець.

«Дуже Вам дякую. Хотіла сказати: насправді це для мене мотивація і знак того, що мої зусилля були, є та, обіцяю, будуть немарними. Я працюватиму й надалі як філолог на користь академії й цілої країни. Я намагатимуся сіяти в серцях кожного любов до українського слова»,

поділилася Марія Гринь.

«Надзвичайно приємно отримати такий грант. Для мене – це безцінний стимул для нових звершень, задумів й ініціатив. Вручення цих грантів є черговим підтвердженням того, що допоки талановиту українську молодь, студентство підтримуватиме діаспора, меценати, доти молодь матиме стимул навчатися, працювати, примножувати традиції й робити нові відкриття»,

підсумувала Тетяна Лотиш.