Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

Команда студентів Острозької академії посіла 2 місце у фіналі конкурсу NBU University Challenge

06.12.2021

3 грудня відбувся фінал студентського змагання «Монетарна політика: виклик НБУ університетам» (NBU University Challenge)», яке тривало впродовж вересня–грудня 2021 року. Команда студентів Національного університету «Острозька академія» на чолі з деканом економічного факультету Олександром Новоселецьким посіли 2 місце в конкурсі.

NBU University Challenge – це змагання студентських команд закладів вищої освіти України, які аналізують економічну ситуацію в країні та надають рекомендації щодо монетарної політики.

До складу команди Острозької академії увійшли: капітан Наталія Горошко (Економічна кібернетика), Іванна Лукашук (Економічна кібернетика), Василь Чухілевич (Економічна кібернетика), Богдан Захарчук (Економічна кібернетика), Богдана Павленко (Фінанси, банківська справа та страхування). Наставником команди став кандидат економічних наук, доцент, декан економічного факультету, Олександр Новоселецький. Студенти Острозької академії вперше брали участь у цьому змаганні. Вони успішно пройшли етап відбору та змагалися у фіналі за кубок Голови НБУ з Національним університетом «Києво-Могилянська академія» та Київським національним університетом ім. Тараса Шевченка.

Команда підготувала та презентувала власні рекомендації для Правління НБУ щодо монетарної політики, а також обґрунтувала, яким повинно бути рішення щодо облікової ставки. 

«Участь у цьому змаганні є неоціненним досвідом, оскільки попередній відбір робіт висококваліфікованими працівниками НБУ та суддівською комісією свідчить про фундаментальний і професійний підхід до відзначення й оцінки знань наших студентів. Фінал був напруженим, адже провокативні питання від суддів щодо становлення та подальшого розвитку монетарної політики вимагали чіткої аргументованості та пояснення процесів. Для Острозької академії - це чергове визнання високого рівня якісної освіти, яку надають студентам!»,

зазначив декан економічного факультету, наставник команди, Олександр Новоселецький.

Вітаємо команду Острозької академії. Бажаємо студентам і наставнику нових здобутків і перемог!