Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

Співпраця Острозької академії та оперативного командування «Захід» продовжується

09.12.2021

У четвер, 9 грудня, представники групи міжнародного військового співробітництва управління оперативного командування «Захід» завітали до Національного університету «Острозька академія». Під час зустрічі тимчасово виконуючий обов’язки начальника групи міжнародного військового співробітництва управління ОК «Захід», майор Сергій Каралаш із помічницею Яною Катрецькою, яка також є нештатною працівницею служби зв’язків з громадськістю управління ОК «Захід», розповіли про свій досвід роботи військовослужбовцями, діяльність оперативного командування «Захід» та поспілкувалися зі студентами. До слова, Сергій Каралаш та Яна Катрецька є студентами спеціальності 291 «Міжнародні відносини, суспільні комунікації та регіональні студії».

«Я приємно вражений прозорістю, якістю навчання та рівнем викладання в Острозькій академії. Радий, що ці півтора року пройшли недаремно. Ми своїм прикладом заохочуємо особовий склад вступати до академії. Усе більше військовослужбовців різних звань, посад і з різних областей України навчаються в ОА: від солдата до генерала. Хочемо також сказати, що на практиці освіту Острозької академії є де використовувати і в Збройних Силах України. У нас вистачає посад за спеціальностями економіки, юриспруденції, журналістики, міжнародних відносин та ін.»,

зазначив Сергій Каралаш.

Крім цього, військовослужбовці подарували студентам Острозької академії добірку книг про телебачення від імені директора компанії «Теле-Радіо-Кур’єр», волонтера Василя Яцури. Їх використовуватимуть здобувачі вищої освіти, зокрема спеціальності «Журналістика».

«Меморандум про співпрацю між оперативним командуванням «Захід» та Острозькою академією існує завдяки підтримці і популяризації, особливо в межах національно-патріотичного та військово-патріотичного виховання молоді. Варто зазначити, що є військовослужбовці з різними сферами діяльності. Одна з них – це журналістика. В управлінні ОК «Захід» та у підпорядкованих військових частинах є служби зв’язків з громадськістю. Це особлива сфера діяльності, адже на фахівців-комунікаційників покладена відповідальна місія висвітлення та інформаційний супровід життєдіяльності нашого війська не тільки тут, у тилу, але й на передовій. Ні для кого не секрет, що для хорошого функціонування служби потрібні висококваліфіковані фахівці журналістської сфери. Тому нам дуже приємно, що студенти ОА цікавляться Збройними Силами. Не є перебільшенням, якщо скажу, що є дуже багато військових, які бажають навчатися та отримувати якісну освіту. Це саме про Острозьку академію»,

зазначила Яна Катрецька.

Співпраця між Острозькою академією та ОК «Захід» не є випадковістю, бо виховання патріотизму й національної самосвідомості – один із пріоритетів університету.

«В Острозькій академії від початку відродження закладена стратегія й візія університету формувати не просто фахівців, носіїв знань, професіоналів, але й патріотів, національно свідомих громадян, українських інтелігентів із патріотичною свідомістю. Національно-патріотичне виховання в Острозькій академії відіграє важливу роль. Це проявляється в усьому: від спілкування з викладачами, до тих заходів і контенту, який поширює університет. Наша аура й цінності беруть своє історичне коріння від слави князів Острозьких. Із 2014 року, коли почалася збройна агресія Росії, ми почали підтримку ЗСУ. У нас був розвинений волонтерський рух. Тому цією підтримкою, співпрацею, добрим словом ми робимо певний внесок у те, що боронимо нашу українську державу»,

розповіла проректорка з навчально-виховної роботи, професорка Руслана Каламаж.

Кандидатка економічних наук, доцентка кафедри фінансів, обліку і аудиту, помічниця ректора з освітнього менеджменту Юлія Харчук наголосила:

«У наших студентах-військовослужбовцях мені дуже імпонує їхня дисциплінованість, чітке виконання обов’язків. Одразу відчувається, що це Збройні Сили. Мені приємно працювати з нашими колегами. Те, що Ви виконуєте свою справу, захищаючи Батьківщину, напевно, надихає нас підтримувати й допомагати Вам в освітньому процесі. Якщо в нас зараз навчається близько 50 військовослужбовців, то зі вступною кампанією 2022 року їх буде набагато більше. Хочу наголосити, що в Острозькій академії навчаються військовослужбовці не лише з ОК «Захід», але й ОК «Схід», «Північ». Ми завжди говоримо про те, що надзвичайно цінно, коли військовослужбовці мають дуже виснажливий режим роботи, але знаходять час спілкуватися з молоддю, передавати свій досвід. Дякуємо Вам за співпрацю».