Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

28 липня - День української державності

28.07.2023

Цього року, 28 липня, Україна вдруге відзначає День української державності відповідно до указу президента в день хрещення Київської Русі.

Доктор історичних наук, професор кафедри історії ім. проф. М. П. Ковальського Андрій Смирнов зазначив, що День української державності нагадує про тисячолітню історію державотворення нашої країни.

«У це свято ми вшановуємо всі етапи нашого державотворення – від давньої Руси до сьогодення і всіх, хто доклав зусиль, щоб Україна відбулася як держава. Воно відзначається того ж дня, коли українські християнські Церкви вшановують пам’ять київського князя Володимира Великого та День хрещення Руси–України. Прагнення до свободи та самостійності є визначальною цінністю українців, що давала наснагу й сили залишатися собою в часи бездержавності. Знання історії нашого державотворення в усій тяглості спростовує фейки російської пропаганди, ніби українці та росіяни – єдиний народ чи Україна – штучна нежиттєздатна держава».

Сьогодні українці продовжують боротися за свою державу й важливість цього свята є актуальною як ніколи. Віримо, що незабаром переможемо ворога. Слава Україні! Героям Слава!