Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

Професор Острозької академії взяв участь у літній школі в Греції

17.07.2023

Професор кафедри історії ім. проф. М. П. Ковальського Національного університету «Острозька академія», доктор історичних наук Андрій Смирнов узяв участь у Міжнародній літній богословській школі, яка відбулася нещодавно у Волоській академії богословських студій (Греція). Серед її учасників були православні священники й богослови з Києва, Луцька, Львова, Чернівців, Тернополя та Острога.

Програма школи передбачала проведення лекцій таких провідних сучасних богословів, як Пантеліс Калаїцідіс, о. Брендон Галлахер, Пол Ладусер, митрополит Григорій Папатомас, Ніколаос Аспруліс, Георгій Влантіс та інші. Крім того, учасники школи мали можливість оглянути археологічний музей Вергіни з гробницею царя Філіпа ІІ Македонського, візантійські музеї в Касторії та Макрініці, а також монастирі Метеори. Під час богослужінь у грецьких храмах, які відвідали учасники, лунали молитви за Україну, справедливий мир і жертв війни.

На знак подяки за гостинність українські богослови подарували Волоській академії Пересопницьке Євангеліє, а митрополиту Дімітріадському Ігнатію – ікону Покрови Богородиці, написану на дошці з ящика від набоїв з-під Бахмута.

«Беручи участь у закордонному стажуванні в Греції, українські науковці не тільки познайомилися із сучасними досягненнями богословської науки, але й змогли донести до грецьких церковних кіл правду про російську агресію і її вплив на релігійне життя в Україні. Ми відчували щиру солідарність грецького народу з українцями й неабияку підтримку автокефальної Православної Церкви України з боку Елладської Церкви»,

зазначив Андрій Смирнов.