Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

Острозька академія - серед переможців у конкурсі заявок на реалізацію проєктів у межах обмінів молоддю України та Литви 2023 року

03.07.2023

Проєкт Національного університету «Острозька академія» «Ліга підтримки: допомога молодим людям у складних життєвих обставинах» став одним із переможців конкурсу заявок на реалізацію проєктів у межах обмінів молоддю України та Литви 2023 року.

Результати конкурсу оголосили 31 травня у форматі відеоконференції під час засідання Комітету Ради обмінів молоддю України та Литви. У переліку переможців всього 5 організацій, які працюють із молоддю.

Директорка Навчально-наукового інституту міжнародних відносин та національної безпеки, кандидатка юридичних наук, доцентка Ольга Балацька зазначила:

«Ліга підтримки» - це короткостроковий проєкт, який передбачає освітню програму у форматі табору, спрямовану на підтримку молодіжних ініціатив із відновлення та стійкості. Програма відбуватиметься у двох локаціях: 5 днів в Острозькій академії (онлайн-формат), Україна та 5 днів у Вільнюсі (офлайн-формат), Литва. Учасниками програми стануть молоді люди з числа здобувачів вищої освіти з обох країн, які постраждали від конфліктів або інших форм несприятливих обставин».

За словами пані Ольги, це будуть семінари, тренінги й виступи запрошених спікерів на такі теми, як психічне здоров'я, розвиток громад і молодіжні ініціативи. Також учасники матимуть можливості для нетворкінгу й культурного обміну, ділитимуться своїм досвідом і навчатимуться одне в одного.

Реалізація проєкту розпочнеться цього року за фінансової підтримки Мінмолодьспорту.