Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

29 серпня - День пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України

29.08.2023

Щороку, 29 серпня, в Україні відзначається День пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України. «Цей день встановлено Указом Президента України від 23 серпня 2019 року № 621 для увічнення героїзму військовослужбовців і добровольців, які віддали життя за батьківщину, як нагадування про одну із найкривавіших подій війни на сході України – Іловайську трагедію».

Уже понад півтора року триває повномасштабне російське вторгнення.

Збройні Сили України продовжують захищати землі від ворога, але, на жаль, багато наших захисників гине.

Проректорка з навчально-виховної роботи, докторка психологічних наук, професорка Руслана Каламаж зазначила:

«Із початку війни студенти, викладачі, випускники Острозької академії захищають Україну на фронті. На жаль, академічна родина втрачає найкращих. Проте ми пишаємося ними, їхньою боротьбою за свободу, волю, незалежність нашої держави. Будемо намагатися робити все від нас залежне на волонтерському, патріотично-виховному фронтах, щоб гідно вшанувати їхню памʼять».

Вічна памʼять студентам, викладачам, випускникам Острозької академії, які загинули, захищаючи незалежність України:

  • Ігорю Карчевському - доценту кафедри психології та педагогіки;
  • Владиславу Войтовичу - випускнику спеціальності «Культурологія»;
  • Андрію Лозюку - випускнику спеціальності «Право»;
  • Едуарду Казмірчуку - студенту спеціальності «Громадське здоров‘я»;
  • Віталію Дударчуку - випускнику спеціальності «Право»;
  • Максиму Бурді - випускнику спеціальності «Журналістика»;
  • Роману Гітченку - випускнику спеціальності «Релігієзнавство»;
  • Олегу Мудраку - студенту спеціальності «Право»;
  • Андрію Семеновичу - кандидату історичних наук, доценту;
  • Владиславу Галицькому - випускнику спеціальності «Право»;
  • Олександру Балашову - випускнику економічного факультету;
  • Юрію Висоцькому - випускнику спеціальності «Право».

До слова, 29 серпня у студентсько-викладацькому храмі преподобного Федора Острозького НаУОА відбулася панахида до Дня пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України.