Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

Завідувачка кафедри документознавства та інформаційної діяльності – учасниця конференції у Польщі

18.06.2019

На початку червня 2019 року завідувачка кафедри документознавства та інформаційної діяльності, доцент Ганна Охріменко взяла учать у роботі ІІ Міжнародної конференції «Wokół Paula Ladewiga i jego «Katechizmu biblioteki». Biblioteka z punktu widzenia przedstawicieli nauk społecznych, humanistycznych i matematyczno-przyrodniczych». Дводенний науковий захід був організований кафедрою наукової інформації Університету Казиміра Великого у м. Бидгощ (Республіка Польща).

У програмі конференції були представлені понад 40 учасників – науковців-викладачів та наукових співробітників, – з провідних університетів та бібліотек Польщі, Угорщини, Німеччини, Чехії, Литви та України. Серед важливих тем для обговорення стали: 1) проблеми та перспективи впровадження інноваційних технологій для публічних та наукових бібліотек, архівів та інформаційних центрів в країнах ЄС; 2) гендерний паритет у сфері бібліотечного менеджменту у ретроспективі та перспективі; 3) місія сучасних європейських університетських бібліотек; 4) інструментарій інформаційного аналітика у роботі з науково-метричною інформацією та відкритими даними; 5) особливості підготовки фахівців з інформаційної справи та бібліотечного менеджменту. Зокрема, будучи єдиною заявленою в програмі конференції доповідачкою з України, завідувачка кафедри документознавства та інформаційної діяльності Національного університету «Острозька академія», доцент Ганна Охріменко представила доповідь на тему: «До питання освітньо-професійної підготовки фахівців зі спеціальності «Інформаційна, бібліотечна та архівна справа» в Україні: сучасний стан та проблеми розвитку».

«Безпосередня участь у Міжнародній науковій конференції, зорганізованої Університетом Казимира Великого, стала прекрасною можливістю не лише представити власний погляд щодо питання підготовки майбутніх інформаційних аналітиків, зокрема у бібліотечній справі в Україні, а також переконатись у тому, що університети країн ЄС також мають спільні з нами тренди у даному питанні. У деяких аспектах, ми навіть маємо більш позитивну динаміку – орієнтацію на міждисциплінарність у підготовці фахівця з інформаційної справи зі збереженням визначеної кваліфікації працівників для інформаційно-ресурсних центрів. Окрім того, важливим є «віртуалізація» наукових університетських бібліотек як в країнах ЄС, так і в Україні. А як відомо, наукова бібліотека Національного університету «Острозька академія» має пріоритетні позиції у цій ніші» – зазначила Ганна Охріменко.