Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

«Рекреація — 2019» – свято здоров’я та спорту

07.06.2019

Традиційно наприкінці навчального року студенти та викладачі Національного університету «Острозька академія» збираються на спортивно-мистецькому святі «Рекреація». Цьогоріч рекреація в Острозькій академії перетворилася на яскраве шоу, що поєднує в собі азарт спортивних змагань та естетику творчих номерів.

«Рекреація об’єднує нас зі спудеями далекого XVI  століття. Адже саме в Острозькому слов’яно-греко-латинському колегіумі після закінчення навчального року спудеї влаштовували різного роду веселощі та конкурси, щоб розважити викладачів та відволікти їх від важкої праці. А сьогодні рекреація в Острозькій академії перетворилася на яскраве шоу, яке поєднує в собі азарт спортивних змагань із естетикою творчих номерів. Це свято є завершальним етапом щорічної спартакіади здоров’я та заохочує студентів університету до фізичного розвитку і ведення здорового способу життя», – такими словами розпочав свято ведучий, виконуючий обов’язків голови Братства спудеїв НаУОА Валерій Мирончук.

Спортсмени із шести факультетів демонстрували глядачам та вболівальникам спритність, силу, витривалість, стійкість та витримку. У культурній програмі заходу були пісні і танці.

Учасників «Рекреації — 2019» розважали дитячий танцювальний колектив «Гармонія», студентки Марічка Буднік та  Анастасія Фещук, танцювальний студентський колектив «Academic dance club».

У результаті призерами спортивного дійства став факультет політико-інформаційного менеджменту, який посів третє місце, Навчально-науковий інститут права ім. І. Малиновського зайняв другу сходинку. Та вже усьоме першість здобув економічний факультет. Капітану команди-переможця вручили головний приз спортивної естафети — Кубок Ректора.

Кращих спортсменів року, студентів та викладачів різних видів спорту нагороджували проректор з навчально-виховної роботи, доктор психологічних наук, професор Руслана Каламаж, начальник відділу у справах сім’ї молоді та спорту Острозької райдержадміністрації Дмитро Білюк та в.о. начальника відділу Острозького міського відділу з питань молоді та спорту Ольга Стецюк.

Рекреація 2019 відзначилась ще однією приємною ініціативою випускника Острозької академії, радника міністра молоді і спорту України Павла Булгака. Він вирішив фінансово підтримати спортивну молодь університету та нагородив 6 кращих студентів власними стипендіями.

«Я коли їхав сюди з Києва прекрасно знав, що спортивні традиції Острозької академії дуже потужні. Я сам брав активну участь у спартакіадах здоров’я, виступав за баскетбольну команду Острозької академії. Тому я не здивований тим, що спорт тут знаходиться на надзвичайно високому рівні. Я не сумнівався, що сьогодні будуть повні трибуни і що представники факультетів будуть так самовіддано змагатися. Я хочу передати вітання від Міністра молоді та спорту Ігоря Жданова. При кожній нагоді, повірте, я ставлю Острозьку академію в приклад як потужний вищий навчальний заклад, а сьогодні не кожен університет може похвалитися таким насиченим спортивним життям», – розповів радник Міністра молоді та спорту України Павло Булгак.