Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

До Острозької академії з відкритою лекцією завітав Святослав Вакарчук

21.06.2019

Сьогодні Національний університет “Острозька академія” з відкритою лекцією відвідав фронтмен гурту “Океан Ельзи” Святослав Вакарчук.

“Для мене велика честь перебувати в Острозькій академії, яка відома не тільки в Україні, а й далеко за її межами. Приємно, що цей навчальний заклад заснований на українських традиціях. Це місце саме для мене, оскільки я дуже люблю вчитися. Бажаю вам залишатися такими як ви є — місцем знань, незалежної думки, залізних принципів, місцем, де не тільки навчають професії, а й бути справжньою людиною”, — звернувся до присутніх Святослав Вакарчук.

Під час лекції гість поділився власним баченням розвитку країни, а також відповів на низку запитань.

“Нам варто змінювати основи цієї системи, яка діяла в нашій країні. Сьогодні Україні потрібна нова політика, яка базується на простому принципі — держава має бути для людини, а не людина для держави. Закон має бути один для всіх: як для студента, так і для ректора, як для президента, так і для домогосподарки. Економіка повинна бути без олігархів, а влада підзвітна громадянам. Беззаперечним є також шлях України у Європу”, — зауважив Святослав Вакарчук.

Також значну увагу пан Святослав закцентував на баченні реформування вищої освіти й подолання корупції у цій сфері:

“Замість трьохсот закладів вищої освіти в Україні має залишитися тридцять — такого рівня, як Острозька академія. Відповідно до цього можна ефективно розподілити бюджет і дати таким чином розвиватися університетам”.

Після спілкування — традиційне фото на пам'ять та екскурсія Музеєм історії Острозької академії.