Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

10 листопада – Всесвітній день науки в ім’я миру та розвитку

10.11.2022

10 листопада відзначається Всесвітній день науки в ім'я миру та розвитку. Це міжнародне свято, яке було засноване у 2001 році резолюцією Генеральної конференції ЮНЕСКО. Цим святом світове наукове співтовариство прагне популяризувати науку й заохочувати до її розвитку заради користі усього людства. Також святкування дня науки спрямоване на підвищення поінформованості громадськості про роль науки, заохочення національної й міжнародної солідарності заради спільного використання наукових досягнень, привернення уваги до викликів, з якими зустрічаються науковці сьогодні. Кожного року проголошують гасло Всесвітнього дня науки. Цього року воно звучить так – Basic Sciences for Sustainable Development. Цим гаслом актуалізується проблема необхідності докласти зусиль усіх науковців світу, щоб забезпечити сталий розвиток людства.

Доктор філософських наук, професор, проректор із науково-педагогічної роботи НаУОА Дмитро Шевчук зазначив:

«Вітаю всіх науковців Острозької академії, а також колег із партнерських університетів і наукових установ із Всесвітнім днем науки в ім'я миру та розвитку. Сама назва цього свята звучить дуже актуально за нинішніх обставин – наука в ім'я миру. Наукова спільнота Острозької академія продемонструвала себе надзвичайно згуртованою й мобілізованою в цих складних умовах, працюючи заради наближення перемоги та миру в нашій країні. Підступний ворог прагне відібрати в нас час, який ми використовуємо для примноження наукових знань. Однак йому це не під силу, оскільки своєю згуртованістю, вмотивованістю, ініціативністю ми продовжуємо проводити наукові дослідження, які наближають мир у нашій країні й забезпечать її розвиток у майбутньому».

Щиро вітаємо науковців Острозької академії із професійним святом. Бажаємо міцного здоров’я, натхнення, успіхів у роботі, професійної наснаги!