Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

Інновації та індустрія для безпеки: продовження проєкту Town and gown 2.0

07.10.2021

6-7 жовтня представники Національного університету “Острозька академія” долучилися до продовження проєкту “Town and Gown 2.0”, який реалізується за підтримки Міжнародного Вишеградського фонду. У Волинському національному університеті ім. Лесі Українки відбувся воркшоп “Інновації та індустрія для безпеки: досвід Вишеградської четвірки”. Упродовж двох днів учасники у неформальній атмосфері переймали досвід колег із Чехії та Словаччини, які ділились успішними практиками і проєктами, які університети реалізовували в партнерстві з містом. 

Першим спікером була представниця Університету Яна Евангеліста Пуркинє в Усті над Лабем (Чеська Республіка) Валентина Підліснюк - керівниця німецько-чеського проєкту CORNET, який підтримує організації у всьому світі для впровадження та розвитку колективних досліджень. Вона поділилася деталями співпраці з фірмами в Чехії та Німеччині, що присвячена розробці технологій для виробництва будівельних матеріалів і паперу. 

Експерти Йозефіна Дротарова та Імріх Дуфінець з Університету управління безпекою у місті Кошице зосередили свою увагу на безпекових питаннях. З 2011 року вони працюють над проєктом у сфері запобігання злочинам у місті. У 2014 році вони презентували інтерактивну карту, яка відображала найбільш кримінальні та потенційно небезпечні місця. Опісля вони створили портал згідно якого можна було визначити безпечний маршрут для жителів міста, а в потенійно ризикованих місцях розмістили камери для сприяння роботі правоохоронних органів. 

Заключною частиною воркшопу стала спільна дискусія із представниками міста та університету щодо розвитку власних громад:

“Важливо не лише слухати, а й говорити. Нам важливо обмінюватись досвідом і бачити, як це працює. Коли ми говоримо про досвід Вишеградської групи - він має “лягати” на наші власні рефлексії щодо нашої дійсності та співпраці міста і університету”

зазначив Дмитро Шевчук.

Під час дискусії колеги обговорили основні фактори, що гальмують або ж інтенсифікують співпрацю міста та університету. Важливим було питання регіонального розвитку. Зокрема, адміністраторка Волинської бізнес-школи НаУОА Вікторія Фурман зазначила, що таким партнером у фасилітації та розвитку є Волинська бізнес-школа, яка є платформою взаємодії стейкхолдерів регіону, а відтак - драйвером регіонального розвитку. А участь трьох університетів з історичної Волині у спільному проєкту свідчить про якісно новий рівень і дає можливість консолідовано вирішувати спільні проблеми. 

Наступний захід в межах проєкту Town and Gown 2.0 відбудеться в Рівному 27-29 жовтня в Національному університеті водного господарства та природокористування. Він буде присвячений креативним кластерам та культурним індустріям.