Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

Острозька академія розпочинає співпрацю з Українським інститутом

19.07.2021

Національний університет “Острозька академія” 19 липня підписав Меморандум про співпрацю з Державною установою “Український інститут”. Підписання відбулося в онлайн-форматі за участю представників Українського інституту на чолі з генеральним директором Володимиром Шейком, ректора Острозької академії, Героя України, професора Ігоря Пасічника, декана факультету міжнародних відносин професора Алли Атаманенко, проректора університету з науково-педагогічної роботи, професора Дмитра Шевчука та ін.

Мета Меморандуму - консолідація зусиль і можливостей обох установ для посилення культурної дипломатії України. У межах підписаного документа планується спільна організація та інформаційний супровід освітніх, культурних, наукових заходів, подій з відзначення річниць та інших важливих тем; створення, редагування чи переклад статей про Україну на електронних інформаційних ресурсах; співпраця у сфері методичного забезпечення викладання курсів з публічної дипломатії та культурної дипломатії як її складової, проведення лекцій; співпраця з метою реалізації дослідницьких і видавничих проєктів щодо публічної та культурної дипломатії, проведення наукових конференцій та інших наукових заходів; проведення публічних заходів із залученням як академічної спільноти, студентів, так і широкої громадськості; можливість залучення на загальних (конкурсних) засадах студентів Острозької академії до стажування в Українському інституті з метою формування фахових навичок у сфері публічної та культурної дипломатії; промоція проєктів через доступні канали комунікацій тощо.

“Співпраця Острозької академії з такою важливою для промоції України в світі установою, якою є Український інститут, має принести безперечну користь обом партнерам. Студенти та викладачі академії матимуть можливість бути причетними до спільних проєктів, пов’язаних із різними аспектами культурної дипломатії, матимуть можливість проходити стажування на базі Українського інституту, виборюючи це право у конкурсах. Ще одним напрямом співпраці може бути спільна організація заходів з Українським інститутом НДЦ “Інститут досліджень української діаспори імені професора Любомира Винара” нашої академії, до яких також будуть причетні викладачі та студенти, бо діаспора в сучасному світі є важливим чинником культурної дипломатії”,

зазначила Алла Атаманенко.

Український інститут під порядкуванням Міністерства закордонних справ України – це важлива державна установа, метою діяльності якої є зміцнення суб’єктності України засобами культурної дипломатії. Український інститут відіграє помітну роль у міжнародній репрезентації України через потенціал культури. Знання про культуру інших держав та народів завжди сприяють розбудові міжнародного діалогу, відповідно – розвиткові освіти, економіки, мистецтва тощо.

Співробітники Інституту працюють над дослідницькими проєктами, один із останніх – дослідження сприйняття України за кордоном. Проєкт був реалізований у 2020 р. За твердженням міністра закордонних справ України Дмитра Кулеби, за три роки діяльності Український інститут реалізував 200 проєктів у 28 країнах. Серед них – виставки візуального мистецтва, театральні вистави, концерти та шоукейси, інформаційні кампанії тощо. Також МЗС України та Український інститут запустили сайт-візитівку України ukraine.ua. Заплановано проведення «Днів України» у столицях країн ЄС, проєкти до ювілеїв української дипломатії, двосторонній культурний сезон між Великою Британією та Україною.