Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

Майбутні науковці на науковій викладацько-студентській конференції «Дні науки»

15.05.2019

У Національному університеті «Острозька академія» 15 травня в рамках наукової викладацько-студентської конференції «Дні науки» працювала секція «Майбутні науковці».

Учасниками І учнівсько-студентської конференції у контексті реалізації науково-дослідницького проекту «Соціально-значущі проекти молоді» були 47 учнів 8-11 класів найкращих закладів загальної середньої освіти з п’яти областей України: Рівненської, Хмельницької, Тернопільської, Волинської і Житомирської.

З вітальним словом до учасників звернулися проректор із науково-педагогічної роботи Національного університету «Острозька академія», доктор філософських наук, професор  Дмитро Шевчук та начальник відділу освіти Острозької районної державної адміністрації, ідейний натхненник, співавтор та керівник проекту Олександр Харчук. Вони  подякували учням та вчителям, студентам і викладачам, що долучилися до цього заходу і виявили неабияку цікавіть до науки, акцентували увагу на необхідності й важливості тісної співпраці університету із школами, ліцеями, гімназіями не лише Рівненської, а й суміжних областей.

Учасники конференції працювали у двох підсекціях за такими напрямами як: економіка, національна безпека, право, громадське здоров’я, міжнародні відносини, психологія, українська та іноземна філологія, журналістика, історія. Модерували роботу кандидат філологічних наук, доцент кафедри української мови і літератури, заступник декана гуманітарного факультету з питань якості освіти Віталій Максимчук, та кандидат економічних наук, доцент кафедри фінансів, обліку і аудиту, помічник ректора з освітнього менеджменту Юлія Харчук.

Під час обговорення досліджень учні отримали поради щодо вдосконалення своїх перших наукових доробків від студентів та викладачів, окреслили напрями своєї подальшої співпраці.

«Окрему подяку висловлюємо вчителям навчальних закладів, які супроводжували учнів, студентам й викладачам університету та координатору проекту від відділу освіти Острозької районної державної адміністрації Надії Дрель. Пишаємося талановитою молоддю, яка прагне займатися наукою. Усім учасникам бажаємо цікавих досліджень та обґрунтованих наукових результатів. Із нетерпінням чекаю зустрічі на презентації наукового збірника як чергового результату реалізації науково-дослідницького проекту «Соціально-значущі проекти молоді», – зазначила співавтор та координатор проекту від Національного університету «Острозька академія» Юлія Харчук.