Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

Модель ООН в Острозькій академії

08.05.2019

У Національному університеті «Острозька академія» 7-8 травня вдруге відбулася «Модель ООН в Острозькій академії».

Проведення такого заходу зініціювали студенти факультету міжнародних відносин НаУОА у форматі Ради Безпеки ООН з метою створення універсальної платформи для обговорення найактуальніших питань міжнародного життя, популяризації цінностей та принципів Організації Об’єднаних Націй, а також залучення молоді до сфери міжнародних відносин, дипломатії та політики. Модель ООН – освітня ролева гра, в ході якої імітується засідання різних органів системи ООН. Її учасники виступають в ролі дипломатів, відтворюючи роботу Організації з дотриманням реальних правил процедури. Вони представляють різні країни і беруть участь в обговоренні питань, які стоять на порядку денному в ООН. За рахунок імітації діяльності ООН, на прикладі роботи різних органів організації, учасники дізнаються про проблеми в різних регіонах світу та шляхи їх вирішення. Щорічно проходять сотні Моделей ООН у всьому світі.

Студенти Острозької академії, вишів України та гості з інших країн приєдналися до світової практики моделювання процедури Ради Безпеки ООН. Упродовж заходу учасники виступали від імені держав і намагалися розробити шляхи врегулювання міжнародних суперечностей, застосовуючи аналітичні та комунікативні навички, щоб узгодити політичні позиції усіх зацікавлених сторін.

Темою засідання обрали важливе питання у сфері сучасних міжнародних відносин – «Подолання екологічних загроз: кліматична угода». Спочатку перед делегатами виступив Ілля Єременко, член ради Екоклубу Рівного, який поділився досвідом участі в міжнародних екологічних переговорах.

«Ми відтворюємо правила реальної процедури засідання Ради Безпеки ООН. Для студентів такі заходи дають можливість попрактикуватися, спробувати себе у ролі дипломата або перекладача, оскільки цьогоріч Модель ООН проводимо англійською мовою», – зауважив організатор заходу, студент факультету міжнародних відносин Валерій Мирончук.

Результатом роботи стало підписання Резолюції Моделі ООН, у якій запропоновано шляхи подолання екологічної кризи, боротьби з глобальним потеплінням та план дій для держав у цій сфері.

«Модель ООН» щиро дякує генеральному спонсору заходу мережі магазинів https://www.moyo.ua/

Також організатори «Моделі ООН» в «Острозькій академії» щиро вдячні за допомогу у проведенні заходу: ТОВ «ТСЦ Вінт»; «Техносвіт»; магазину «Шуфлядка» (м. Нетішин); «Віват» ПП А. Семенович; Кафе «VIP-спудей»; Добруцькому В.М.

Крім цього, висловлюють подяку співорганізаторам: Національному університету «Острозька академія»,  факультету міжнародних відносин та Братству спудеїв.

«Модель ООН в Острозькій академії» – це чудовий досвід та нові можливості для самореалізації молоді. Усі учасники висловили сподівання, що проведення цього заходу стане щорічною традицією, яка об’єднуватиме все більше студентів, що цікавляться особливостями сучасних міжнародних відносин, зокрема діяльністю ООН.

«Модель ООН в Острозькій академії» стала моїм першим досвідом в заходах такого типу. Попереджаю майбутніх делегатів: відсидітися в «наглядачах» не вийде, ви обов`язково будете піддані нескінченному мозковому штурму, який змусить ваш мозок працювати в шаленому ритмі. Зараз я впевнено можу сказати, що жодного разу не пошкодувала, коли заповнила анкету. Надзвичайна атмосфера академії, дружні стосунки, наполеглива праця і ретельна підготовка справили на мене незабутнє враження і залишили приємний, світлий відбиток у душі. Хочу побажати організаторам крутих ідей, сил рухатися вперед і натхнення для створення Моделей ООН, які дійсно змінюють життя з першої участі, першого публічного виступу. Побачимося наступного року, вирішуючи надзвичайно важливі для людства проблеми!», – поділилася враженнями Аліса Павріанідіс, студентка Київського університету ім. Б. Грінченка.