Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

В Національному університеті «Острозька академія» відбулася онлайн-лекція Вінети Кляйне, директорки центру інформації та документації НАТО

10.03.2021

10 березня 2021 р. директорка Центру інформації та документації НАТО Вінета Кляйне розповіла про Організацію Північноатлантичного договору, причини її створення, держави-члени, принципи й організацію роботи, процес прийняття рішень та про ключові дати в історії НАТО, починаючи від заснування у 1949 році до сьогодні.

Також студенти почули детальну розповідь про сучасну діяльність НАТО. Вінета Кляйне, зокрема, згадала про актуальні на сьогодні місії організації в Афганістані, Косово та в регіоні Середземномор’я, співпрацю НАТО для підтримання миру із іншими регіональними організаціями й країнами, окрім того розповіла про боротьбу НАТО із пандемією COVID-19 й іншими невійськовими загрозами. 

Директорка Центру звернула увагу на партнерські ініціативи для країн, які не є членами, або планують в майбутньому стати членами НАТО, а також представила стратегічну концепцію організації на майбутнє. І звичайно ж, детально розповіла про співробітництво України з НАТО та про роль і функції Центру інформації та документації НАТО.

Після свого виступу Вінета Кляйне відповіла на запитання студентів, поділилася власним досвідом роботи у структурі організації, дала корисні поради щодо майбутнього працевлаштування й можливостей проходження стажування в представництві.