Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

Інформаційний день програми COST

11.03.2021

11 березня 2021 року представники відділу міжнародних зв’язків Національного університету «Острозька академія» взяли участь в інформаційному дні Програми науково-технічного співробітництва COST для спільноти дослідників із сусідніх країн.

Захід організовано безпосередньо програмою Європейського співробітництва в галузі науки і технологій з метою поширення інформації щодо можливостей участі в програмі COST та підтримки комунікації між дослідниками, бізнес-сектором, органами влади та іншими зацікавленими сторонами. В онлайн-зустрічі взяли участь понад 300 учасників, які представляли галузі освіти, науки, громадського сектору із понад десяти країн (Туніс, Грузія, Азербайджан, Косово, Лівія, Палестина, Марокко, Білорусь, Ліван, Україна та інші).

«Участь у програмі COST сприятиме поглибленню співпраці Національного університету «Острозька академія» з іноземними закладами вищої освіти та посиленню комунікації з науковими співробітниками, установами та ЗВО інших країн для обміну досвідом у контексті приєднання України до наступної рамкової програми ЄС з досліджень та інновацій «Горизонт Європа»», – зазначає помічник ректора з міжнародного співробітництва та  фандрайзингу Едуард Балашов.

ДОВІДКОВО: European Cooperation in Science and Technology – міжурядова мережа європейського співробітництва в галузі науки і техніки, створена в 1971 році з метою зміцнення Європейського дослідницького простору, підтримки міжнародних наукових та інноваційних мереж, підвищення мобільності науковців різних країн світу та сприяння проведенню спільних наукових досліджень. Завдяки фінансуванню за рахунок фондів ЄС, є можливість проводити дослідження у багатьох галузях, зокрема: Індивід, суспільство, культура та здоров’я (Individuals, Societies, Cultures and Health – ISCH), Інформаційні та комунікаційні технології (Information and Communication Technologies – ICT), Міждисциплінарні дослідження/проекти (Trans-Domain Proposals).