Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

Онлайн-конференція із представниками України, Казахстану, Грузії та Вірменії в рамках Erasmus+ Jean Monnet

09.02.2021

9 лютого 2021 року представники відділу міжнародних зв’язків Національного університету «Острозька академія» взяли участь у Міжнародному телемості «Erasmus+ Jean Monnet Activities в Україні та Казахстані: Обмін Досвідом та Перспективи Співпраці», організованому національними Еразмус-офісами цих країн. Метою цієї онлайн-зустрічі стало обговорення особливостей імплементації різних проєктів напряму ім. Жана Моне та форм співробітництва в рамках цих проєктів. 

Під час цієї конференції було проведено відкриту дискусію «Здобутки і виклики проєктів Еразмус+ напряму ім. Жана Моне у Казахстані та Україні і потенційні шляхи двосторонньої співпраці», під час якої було окреслено практичні рекомендації щодо успішної реалізації проєктів. Таким чином, більш ніж 100 представників усіх академічних дисциплін, що досліджують євроінтеграційну тематику представили свої успішно реалізовані проєкти у рамках напряму ім. Жана Моне. 

Національний університет «Острозька академія» неодноразово був переможцем проєктів Еразмус+ і у 2017-2020 рр. успішно реалізував один із таких проєктів – «Вивчення європейських цінностей та ідентичності» («European Values and Identity Studies»). 

 

Довідково: програма імені Жана Моне – це одна з освітніх програм Європейського Союзу (започаткована у 1990 р.), мета якої полягає в підвищенні рівня знань та поінформованості суспільства в ЄС та поза його межами з питань європейської інтеграції (пропагування європейської ідеї), через стимулювання викладання, дослідницької діяльності з європейської інтеграції, зокрема стосунків ЄС з іншими країнами, міжлюдського та міжкультурного діалогу. З 2014 року Програма веде діяльність у рамках нової освітньої програми ЄС – ЕРАЗМУС+.