Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

В Острозькій академії відбулося засідання колегії РОДА

18.02.2021

У Національному університеті «Острозька академія»  у новоакадемічному корпусі 17 лютого відбулося засідання колегії Рівненської обласної державної

Модерував зустріч голова обласної державної адміністрації Віталій Коваль.

В рамках з'їзду було обговорено: підсумки роботи галузей господарського комплексу області та виконання місцевих бюджетів за 2020 рік; стан фінансово-бюджетної дисципліни в області; організацію роботи із соціального захисту населення в територіальних громадах. Учасник колегії мали можливість запропонувати та обговорити нові ідеї щодо вдосконалення тієї чи іншої громади в Рівненській області.

На початку зустрічі, з вітальним словом до гостей звернувся Герой України, ректор Національного університету «Острозька академія» Ігор Пасічник, який висловив вдячність усім присутнім за інтерес до історичної, культурної та освітньої спадщини України —першого вищого навчального закладу на теренах Східної Європи.

«Я думаю, що абсолютно закономірним є те, що такий вагомий форум підсумкової колегії відбувається саме у стінах нашого університету. Варто пригадати той історичний факт, що наприкінці XV століття в славному місті Острог формувалася національна еліта, інтелігенція, рушії та реформатори, які закладали підмурки нашої держави та здійснювали реорганізацію державного управління на теренах тодішньої України. І зараз, ми ніби знаходимось в тій самій ситуації, тільки під іншим ракурсом. Сьогодні у залі Острозької академії зібралася керівна еліта нашої області, які налаштовані реорганізовувати регіональне державне управління задля пришвидшення економічного та гуманітарного розвитку нашої країни. Я щиро впевнений, що неповторна атмосфера нашого міста та академії дасть потужний імпульс для вашої роботи та сподіваюсь на подальшу співпрацю», — зазначив Ігор Пасічник.

На засіданні колегії Рівненської обласної державної адміністрації були присутні голова Рівненської обласної ради Сергій Кондрачук, керівник Рівненської обласної прокуратури Андрій Рудницький, начальник Управління Служби безпеки України в Рівненській області Андрій Тимченко, а також: керівники окремих структурних підрозділів облдержадміністрації, територіальних органів міністерств та інших центральних органів виконавчої влади; голови райдержадміністрацій; голови районних рад; сільські, селищні, міські голови територіальних громад; представники засобів масової інформації.

Голова Рівненської обласної адміністрації Віталій Коваль висловив вдячність ректору Острозької академії за гостинність та надання комфортного місця для проведення масштабного заходу.  

«Особисто висловлюю вам подяку, Ігорю Демидовичу за те, що ви вносите в життя області свою неповторну лепту. Чудовим є те, що в стінах Острозької академії будь-який захід, навіть такий, як колегія обласної державної адміністрації, можна провести на рівні об’єднання цілої родини. Дякуємо Вам!», — відзначив Віталій Коваль.

«Дуже історичним є те, що захід відбувається на теренах Острожчини, за що я надзвичайно вдячний Ігорю Демидовичу. Натомість колегам бажаю подальшої плідної праці та міцного здоров’я», — додав міський голова Острога Юрій Ягодка.

Також під час заходу ректор Національного університету "Острозька академія" Ігор Пасічник розповів про можливості співпраці територіальних громад і Острозької академії. Усі присутні отримали інформаційні буклети у яких окреслено програми розвитку та напрямки співпраці з університетом. До слова, уже 25-26 лютого відбудеться короткотерміновий (дводенний) тематичний семінар "РОЗВИТОК ТЕРИТОРІАЛЬНОЇ ГРОМАДИ: ЮРИДИЧНО-ЕКОНОМІЧНІ АСПЕКТИ". Для реєстрації перейдіть за посиланням:  https://forms.gle/yXEyPKiTqo3Ckowy5 .

Для того, щоб отримати більше інформації про співпрацю ОТГ і університету звертайтеся до помічника ректора з освітнього менедженту Юлії Харчук. 

тел.  (096) 170 25 00, e-mail: julia.kharchuk@oa.edu.ua