Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

Times Higher Education WUR 2022 Participation Masterclass - Spotlight on Ukraine

09.02.2021

9 лютого співробітники відділу міжнародних зв’язків НУОА взяли активну участь в онлайн майстер-класі «Times Higher Education WUR 2022 Participation Masterclass - Spotlight on Ukraine», організованому представниками міжнародного рейтингу університетів «Times Higher Education WUR».

Учасники майстер-класу змогли ознайомитися з інформацією щодо методології складання загального рейтингу університетів THE World University Rankings та THE Impact Rankings. Данкан Росс (Duncan Ross – Data and Analytics Director) представив інформацію про місію рейтингу та загальні вимоги щодо участі університетів у рейтингу Times Higher Education. 

У другій частині майстер-класу регіональний директор компанії «Times Higher Education» Лачин Італмазова розповіла про успішні кейси покращення позицій університетів у рейтингах, їхнього ребрендингу, а також про послуги, що надаються Times Higher Education щодо просування університетів (Consultancy, THE Data Points, Brand Visibility).

Наприкінці майстер-класу організатори відповіли на запитання учасників. Представники ВМЗ НУОА запропонували удосконалити методологію формування цього світового рейтингу університетів і врахувати якісні показники діяльності університетів, що дозволило б значно покращити позиції невеликих за розміром університетів, які здійснюють якісні наукові дослідження і надають високоякісні освітні послуги. Пан Росс прокоментував, що пропозиція представників НУОА буде обов’язково врахована у розробці нових підходів до формування світового рейтингу університетів THE World University Rankings та THE Impact Rankings. Він зауважив, що у новій розробленій методології показники вимірювання стануть більш толерантними щодо менших за розмірами університетів.

Довідково: Компанія Times Higher Education публікує рейтинг WUR щорічно, починаючи з 2010 року. На сьогодні у ньому беруть участь 1527 університетів з 93 країн світу, в тому числі з України. Національний університет «Острозька академія» бере участь у рейтингу THE WUR ще з 2015 року, а також щороку займає гідні позиції у THE Impact Rankings. Дотепер однією з основних умов включення будь-якого університету у загальний рейтинг THE World University Rankings є публікація щонайменше 1000 наукових статей у фахових міжнародних періодичних виданнях, що індексуються у базі Scopus (не менше 150 публікацій на рік) співробітниками цього університету протягом 5-річного періоду.