Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

Про культуру й культурні інвестиції розповів випускник Острозької академії Владислав Берковський

20.09.2021

До Національного університету «Острозька академія» завітав один із випускників, а тепер виконавчий директор Українського культурного фонду Владислав Берковський. Зустріч відбулась 20 вересня. Під час лекції студенти дізнались про те, чим займається Український культурний фонд, чому важливо розвивати культурну політику й здійснювати інвестиції в культуру.

Розпочалась зустріч із вручення сертифікатів студентам, які отримали грант випускників відродженої Острозької академії.

«Острозька академія причетна до проектів Українського культурного фонду, тому що декілька проектів реалізувалося і реалізується зараз тут. Але в нас є важлива місія. Два роки тому перші випускники Острозької академії започаткували грант випускників Острозької академії для студентів, які навчаються на платній формі, але мають труднощі з оплатою навчання. Ми з Владиславом як випускники Острозької академії виконаємо цю місію вручення сертифікатів»,

звернувся зі вступним словом професор, проректор із науково-педагогічної роботи Дмитро Шевчук.

Після цього Владислав Берковський розповів студентам про Український культурний фонд, його місію і стратегічні цілі. Установа була створена в 2017 році.

«Український культурний фонд був створений винятково з однією метою – розподіл державних коштів через грантову систему. Це єдина недержавна установа в Україні, яка діє за своїм специфічним законом. Це великий «крокодил» у сфері культури, бо Український культурний фонд – це інвестиційний фонд, який спрямовує кошти для отримання культурного прибутку»,

каже Владислав Берковський.

За словами Владислава Берковського, Український культурний фонд підтримує 9 секторів: аудіальне мистецтво, візуальне мистецтво, аудіовізуальне мистецтво, культурна спадщина, культурно-пізнавальний туризм, література та видавнича справа, перформативне мистецтво, культурні та креативні індустрії, дизайн та мода. Учасниками може стати будь-хто.

«Будь-яка установа, будь-яка організація, будь-яка фізична особа-підприємець з досвідом роботи у сфері культури, яка підготувала проект, що працюватиме у сфері культури»,

додає гість.

Наприкінці зустрічі студенти й викладачі могли поставити запитання пану Владиславу й долучитись до культурної дискусії. 

До слова, зараз в Музеї історії Острозької академії реалізовується проєкт «Острозька академія: 445 років історії вищої освіти в Україні», який став переможцем у партнерській програмі «Культура. Туризм. Регіони» Українського Культурного Фонду та Державного агентства розвитку туризму України.