Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

Форум «Культурна спадщина в ХХІ ст. Князі Острозькі»

27.09.2019

На базі Національного університету «Острозька академія» 27 вересня відбувся форум «Культурна спадщина в ХХІ ст. Князі Острозькі». Під час заходу представники відділу культури і туризму Острозького міськвиконкому презентували результати проєкту «Віртуальний музей спадщини князів Острозьких». 

За словами організаторів, у межах першого етапу проєкту команда ініціаторів відзняла п’ять відеороликів про діяльність княжого роду, оцифрувала двадцять автентичних експонатів доби князів Острозьких та створила веб-ресурс з чотирма мовними версіями. 

«Форум − це фінальна точка організації проєкту, який ми виграли в Українському культурному фонді. І відповідно, щоб презентувати наш проєкт і зацікавити людей, говорити про VR-технології, про спадщину князів Острозьких ми вирішили організувати такий форум. Це свого роду майданчик для спілкування зі спеціалістами, можливість почути цікавих людей, обмінятися думками та контактами», − зауважила співорганізаторка проєкту Олеся Гощук. 

Упродовж форуму працювало дві секції: «Новий digital вимір спадщини» та «Реконструкція спадщини в ХХІ ст.». Під час секцій реставратори, художники, майстри та інші учасники презентували проєкти про віртуальну реальність, оцифрування експонатів, інструменти Google, цифрове збереження тощо. 

«Віртуальний музей спадщини князів Острозьких» − це частина культурної дипломатії України за кордоном. Метою проєкту є синтезувати інформацію про пов’язані з княжою родиною Острозьких артефакти, популяризувати кращі надбання культури, створити міцну мережу партнерських зв’язків між культурними інституціями країн Великого князівства Литовського, агрегувати контент, що вражаючий за формою та пізнавальний за змістом для популяризації спільної історії. 

«Завдяки діяльності Острозької академії було сформовано традицію популяризації спадщини князів Острозьких. І тому, в результаті, за підтримки українського культурного фонду виник такий проєкт», – додала Олеся Гощук.