Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

"Освітнє питання є пріоритетним" – Надзвичайний і Повноважний Посол Республіки Португалія в Україні

17.04.2018

У Національному університеті «Острозька академія» 16 квітня відбулася Міжнародна конференція «Відносини України та Лузофономовних країн». На конференцію завітали Надзвичайний і Повноважний Посол Республіки Португалія в Україні Пані Марія Кріштіна Сарпа де Алмейда та Радник Посольства Федеративної Республіки Бразилії Пані Елда Марія Гаспар Альварез.

Під час конференції запрошені гості разом зі студентами обговорювали питання відносин України з Лузофономовними країнами.

«Ми активно працюємо над розширенням співпраці між Португалією та Україною у сферах культури, економіки, освіти. Зокрема, освітнє питання є надзвичайно важливим і одним з пріоритетних»,  – розповіла під час виступу  пані Марія Кріштіна Сарпа де Алмейда.

Про особливості формування культури Федеративної Республіки Бразилії та відносини з Україною порушила питання  Пані Елда Марія Гаспар Альварез:

«У Бразилії ми маємо потужну українську діаспору, яка є унікальною. Українці не тільки успішно пропагують свою культуру у Бразилії, а й допомагають поширювати культуру Бразилії в Україні та інших європейських країнах. Для нас це надзвичайно приємно!».

З доповіддю «Важлива роль організації співдружності португаломовних країн CPLP» виступив професор Університету Бейра Інтеріор (м. Ковільян, Португалія) Бруно Ферейра да Коста. Професор розповів, що варто посилювати академічну співпрацю між університетами Португалії та України:

«На даний момент наш університет співпрацює з трьома українськими університетами. Ми обмінюємось досвідом та маємо чудову можливість читати лекції в Острозькій академії. Також це  корисно для українських студентів, які можуть розширити свій світогляд навчаючись в Університеті Бейра Інтеріор (Португалія)»

Також у конференції взяв участь професор НаУОА Анатолій Худолій з доповіддю на тему «Культурна і гуманітарна співпраця між Україною і Португалією та Україною та Бразилією». До слова, у травні професор відвідає Університет Бейра Інтеріор з метою читання лекцій для португальських студентів.

Надзвичайний і Повноважний Посол Республіки Португалія в Україні Пані Марія Кріштіна Сарпа де Алмейда поділилася враженнями про університет:

«Острозька академія – це фантастичне місце! Ви відновлюєте та повертаєте до життя важливі цінності та принципи. Я вражена динамікою, з якою ви це робите, це фантастично! Те як ваші студенти ставляться до цього, як працюють ваші викладачі є особливим!».

Після доповідей конференція продовжила роботу у звичному для НаУОА форматі «запитання-відповідь» та усі охочі мали змогу поставити питання спікерам.