Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

Усе про Erasmus + та ESC від послів європейської молоді

03.09.2021

У Національному університеті «Острозька академія» 3 вересня відбувся захід щодо програм мобільності від Європейського Союзу за сприяння EU Neighbours east і відділу міжнародних зв’язків Острозької академії. Спікерки події – Анастасія Верховецька, співробітниця Музею історії НаУОА, студентка Клайпедського університету прикладних наук (Литва) у 2018-2019 рр. і Тетяна Шелест, учасниця проекту ESC в місті Любліні (Польща), студентка спеціальності "Міжнародні відносини" в НаУОА. Більше 50 студентів і студенток відвідали зустріч.

Захід складався з трьох виступів, вікторини на знання відомостей про Європейський Союз і на завершення – pizza party. Під час першої презентації своїми враженнями та п’ятимісячним досвідом навчання за кордоном поділилася Анастасія Верховецька:

«Власне про навчання: лекції та практичні – це відсотків 30 мого досвіду Erasmus. Я мала 4-5 занять на тиждень, увесь вільний час витрачала на активне громадське життя, проєкти. Коли студент чи студентка їде на обмін, головна мета – комунікація, обмін культурами, подорожі, пізнання нового».

Анастасія порадила всім хоча б раз у житті взяти участь у подібній програмі та розширити світогляд. Наприкінці спікерка зробила такий висновок:

«Erasmus – це те, що змінює вас назавжди. І власне сам Європейський Союз ввів такий термін «Erasmus generation» – ціла генерація людей, які виросли на обмінних програмах Erasmus і зовсім по-іншому дивляться на цей світ, відкриті до всього нового».

Тетяна Шелест розповіла про волонтерські проєкти European solidarity corps, поради щодо написання мотиваційного листа та поділилася власним досвідом участи в програмі в Польщі. За словами Тетяни, головні складові мотиваційного листа:

«Досягнення, знання та вміння; мотивація; громадська та культурна активність; діяльність у соціальних мережах; застосування отриманих знань у локальному середовищі».

Під час виступу про EU Neighbours east організаторка, студентка факультету романо-германських мов Анна Лавренюк запросила всіх охочих приєднуватися до команди послів європейської молоді в Україні:

«Ми, як посли молоді, всіляко намагаємося покращувати відносини між Україною та Європою: за допомогою різноманітних заходів, співпраці з громадськими та молодіжними організаціями. Будь-які ваші ідеї будуть підтримувати та втілювати їх у життя, потрібне лише бажання та готовність працювати. Наша ініціатива пропонує дуже багато можливостей: це і особистісне зростання, і робота в команді, і досвід з проєктного менеджменту. Найголовніше – ви отримуєте стільки, скільки ви вкладаєте».

Підсумком заходу стала вікторина про Європейський Союз (20 тестових питань). У результаті визначили трьох переможців за найбільшою кількістю балів і подарували їм екосумки та блокноти з символікою EU Neighbours east.

 

Більше інформації про Послів європейської молоді: https://www.euneighbours.eu/en/east/eu-in-action/youth/yeas

Телеграм-канал: https://t.me/Yeas_opportunities