Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

Дні кар’єри ЄС 2021 в Острозькій академії

26.05.2021

У Національному університеті «Острозька академія» упродовж 24-25 травня відбулися Дні кар’єри ЄС. Цьогоріч дійство провели у форматі онлайн та вже вп’яте на базі НаУОА. Модерувала заходи викладачка Острозької академії, координаторка Інформаційного центру ЄС в місті Острог Оксана Балашова

Офіційне відкриття події розпочалося із панельної дискусії «Професійний розвиток та європейська інтеграція». Серед спікерів: помічник ректора НаУОА з міжнародного співробітництва та фандрайзингу Едуард Балашов; директор Волинської бізнес-школи НаУОА Олексій Губанов; керівник Радивилівської меблевої фабрики, ГО «Центр дослідження і відродження Волині» Володимир Дзьобак; керівниця відділу проєктної та інвестиційної діяльності Острозької міської ради Ольга Стецюк; експертка з політики та керівниця проєктів Інституту «Республіка» та ВІ «Активна громада» Наталія Малиновська; журналістка із Рівне Медіа Олеся Боровець. Упродовж дискусії розмовляли про тенденції на ринку праці, попит та ключові навички, які є обов'язковими для побудови успішної кар'єри.

«День Кар’єри ЄС - це серія публічних заходів, де представники Мереж ЄС, всі активні та зацікавлені громадяни можуть поділитися думками, власним досвідом щодо впровадження стандартів та практик ЄС в Україні, участі у програмах ЄС для розвитку нових бізнесових та освітніх можливостей, обговорити тренди на ринку праці. Метою Днів кар’єри є поширення знань і розвиток навичок необхідних для студентів та молоді для того, щоб стати успішними в контексті європейської інтеграції України»,

розповіла Оксана Балашова.

Едуард Балашов закцентував увагу учасників платформи, що Національний університет «Острозька академія» рухається виключно в напрямку європейських цінностей та стандартів:

«Укотре «Острозька академія» має честь виступати співорганізатором такого поважного і корисного заходу. Упродовж тренінгів студенти мають унікальну можливість ознайомитися з інформацією про шляхи професійного зростання та кар’єрної можливості для молоді в єропейському просторі. Тренери та учасники заходів можуть поділитися власними думками щодо необхідних компетентностей, які зараз так критично необхідні молоді на ринку праці, успішного кар’єрного розвитку та професійного зростання, розвитку м’яких навичок (soft-skills). Зазначені принципи й підходи повністю відповідають положенням стратегії інтернаціоналізації НаУОА розробленої нами на 2017-2022 роки щодо активної участі університету в програмах ЄС, впровадження проєктів, розвитку партнерських відноснин з європейськими навчально-науковими закладами, збільшення кількості іноземних студентів та викладачів Острозької академії, підвищення рівня студентської свідомості у розрізі знань про європейські культурні, духовні, суспільні та моральні цінності. Я переконаний, що ці тренінги стануть надзвичайно корисним кроком до євроінтеграції Острозької академії. Також для студентів та викладачів вони міститимуть практичний, прикладний характер».

Цього ж дня, у понеділок, відбувся міні-тренінг «Емоційний інтелект для професійного зростання». Тренеркою була керівниця тренінг центру в місті Луцьк, засновниця проєкту для дітей та підлітків Rabbifox, мотиваційна промовиця, а також випускниця НаУОА Дарина Самолюк. Пані Дарина запропонувала учасникам ефективний тренінг в руслі розуміння та розвитку свого емоційного інтелекту та використання його потенціалу в майбутньому працевлаштуванні.

25 травня, у вівторок, провели міні-тренінг «Фінансова грамотність» разом з фінансовою консультанткою, організаторкою тренінгів, підприємицею з досвідом створення бізнесу в ЄС Оленою Завадською. Тренерка поділилася актуальними питаннями фінансової грамотності та стратегією до фінансової свободи. Окрім цього, на учасників вебінару чекала інтерактивна гра у Телеграмі та цікаві призи.

«Надзвичайно цікаво долучатися до таких заходів. Дякую організаторам Дні кар’єри ЄС за можливість розвиватися та відкривати нові теми для себе. Особисто для мене, участь була надзвичайно корисною та ресурсною. Обов’язково буду користуватися порадами та практиками пані Олени Завадської у своєму повсякденному житті»,

прокоментував студент факультету міжнародних відносин Владислав Ярощук.

Цього ж дня відбулася інтерактивна сесія «Як підтримувати імідж брендів у соціальних мережах» . Її провела команда тренерів від Nestle Business Services Lviv. Під час тренінгу студенти мали змогу спробувати себе в ролі працівника компанії. 

Заключним заходом Днів кар’єри ЄС 2021 в Острозькій академії став міні-тренінг «Як податися на вакансію? 20 поширених помилок студентів». Тренеркою запросили HR, кар’єрну коучиню, виконавчу директорку ГО «Антикорупційний штаб» Юлію Гречку. Пані Юлія розповіла студентам про те, як правильно подаватися та відгукуватися на вакансію, яких помилок варто уникати та в чому полягає специфіка написання резюме та супровідних листів. 

«Спасибі тренерам за насичені лекції та справді корисні кейси. Дякую, організаторам Днів кар’єри ЄС за комплексні заходи, з яких кожен студент мав змогу почерпнути щось корисне для себе. Мені надзвичайно сподобався захід про техніки працевлаштування, адже це є актуальним наразі для мене. Головна ідея – бути активною, адаптуватися до ситуації та мати гнучкість пристосування до різних умов праці»,

поділилася враженнями студентка факультету політико-інформаційного менеджменту Даша Ткаченко.

До слова, День кар’єри є ініціативою, що підтримується Представництвом Європейського Союзу. Додаткова інформація розміщена на сайті: http://euroquiz.org.ua.