Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

Острозький академічний вісник (2010 рік/Сфера-ТВ)

Програма 1. Про інавгурацію — 2010. Про відкриття прес-центру для студентів-журналістів та нового переходу між корпусами академії. Про угоду про співпрацю, яку уклали між Національним університетом «Острозька академія» та УМВС України в Рівненській області, представники якого тепер вивчають англійську мову в університеті.

 

Програма 2. Про зустріч студентів пешого курсу спеціальності «Журналістика» із програмним директором 5-го каналу в Рівненській області Андрієм Смусем. Студенти розповідають про причини вибору цієї спеціальності та вищого навчального закладу, а також свої плани на майбутнє у ролі журналістів. Першокурсники-журналісти практикують свою майбутню професію, ставлячи запитання декану факультету Василю Жуковському. Про розробку туристичних маршрутів в рамках проекту «Західна брама» представниками Національного університету «Острозька академія» у співпраці із обласною владою. Про візит народного депутата Павла Жебрівського та його спілкування зі студентами Острозької академії на тему: «Місце молоді в сучасних політичних процесах».

 

Програма 3. Про підписання договору про співпрацю та обмін студентами між Національним університетом «Острозька академія» та Пінським національним університетом (Білорусія), а також приїзд перших студентів із Білорусії для навчання в Острозі. Про презентацію навчальної програми з «Основ християнської етики» для учнів 1-11 класів з грифом Міністерства освіти і науки в Національному університеті «Острозька академія». Продовження знайомства із студентами першого курсу спеціальності «Журналістика». Презентація 16-го випуску збірника Наукові записки. Серія «Історичні науки». Про дарунок Острозькій академії картини рівненського художника Олександра Закусилова «Гальшка пишет заповедь на Острожскую академию» меценатом Олегом Осуховським.

 

Програма 5. Про відзначення академічного хорового колективу університету дипломами золотого та срібного рівнів на Міжнародному фестивалі IFAS-2010 (Чехія). Про діяльність майстерні практичного психолога при базі кафедри психолого-педагогічних дисциплін Острозької академії. Про творчість проректора університету Петра Кралюка, зокрема його книгу «Шестиднев або корона князів Острозьких». Про вивчення україністики студентами Національного університету «Острозька академія» в Україні та закордоном та проблеми, з якими вони стикаються. Про студентів-журналістів Національного університету «Острозька академія». Про змагання із софтболу серед жінок в рамках Відкритого чемпіонату Рівненської області, на спеціальному майданчику, що збудований на території Острозької академії.

 

Програма 11. Телепрограма із циклу «Острозький академічний вісник» розповідає про нове досягнення Острозької академії - отримання індивідуального повного членства у Європейській асоціації університетів. Ректор академії Ігор Пасічник знайомить із новими можливостями, які тепер відкриваються для університету. Також в Острозькій академії відбулася міжнародна науково-практична конференція «Транскордонне українсько-польське співробітництво у контексті перспектив європейської інтеграції України», куди були запрошені науковці Польщі, щоб обговорити питання добросусідства двох країн.

 

Програма 12. Телепрограма із циклу «Острозький академічний вісник» розповідає про презентацію книги «Польща та Україна у боротьбі за незалежність», яку було видано з ініціативи консульства Польщі, що у Луцьку. Також в Острозькій академії підбили підсумки Всеукраїнського літературного конкурсу «Витоки» і провели церемонію нагородження переможців, серед яких є студенти Острозької академії.

 

Програма 13. Телепрограма із циклу «Острозький академічний вісник» розповідає про Всеукраїнську наукову конференцію «Князь Костянтин Іванович острозький в історії Центрально-Східної Європи», яку присвятили 550 річниці із дня народження цієї визначної постаті в історії Руси-України.

 

Програма 14. Телепрограма із циклу «Острозький академічний вісник» розповідає про вшанування пам'яті жертв Голодомору 1932-33 років в Острозькій академії. Також в університеті відбувся День відкритих дверей, на який приїхали абітурієнти зі всієї України.

 

Програма 15. Телепрограма із циклу «Острозький академічний вісник» розповідає день відкритих дверей на факультеті політико-інформаційного менеджменту. Абітурієнтам провели заняття із основних дисциплін, які вивчають студенти спеціальності «Документознавство та інформаційна діяльність». Також студенти економічного факультету взяли участь в обмінній програмі зі студентами Полеського державного університету і на три місяці поїхали навчатися до Білорусі. Перший проректор Національного університету «Острозька академія» Петро Кралюк презентував свій новий роман «Шестиднев або Корона дому Острозьких» в ефіра Національної радіокомпанії України.

 

Програма 16. Телепрограма із циклу «Острозький академічний вісник» розповідає про засідання Експертної ради з питань підготовки фахівців з обліку та аудиту. Ініціативна група Острозької академії презентувала три туристичні маршрути Волинню, які розроблені у рамках проекту «Західна Брама», започаткованого Рівненськими чиновниками. Також студенти спеціальностей «Документознавство та інформаційна діяльність» та «Країнознавство», які вивчають польську мову, провели вечорниці напередодні католицького Різдва.

 

Програма 17. Телепрограма із циклу «Острозький академічний вісник» розповідає про засідання польсько-українського круглого столу на тему «Російська Федерація та міжнародні відносини у Центрально-Східній Європі». Також студентка VI курсу спеціальності «Документознавство та інформаційна діяльність» Анна Вакуленко взяла участь у проекті «MediaNext», який було проведено з ініціативи «Інтерньюз Україна» та за підтримки фонду «Відродження».

 

Програма 18. Телепередача із циклу «Острозький академічний вісник» — інтерв'ю із ректором Острозької академії Ігорем Пасічником.