Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

Телепередачі із циклу «Віват академія» за 2009 рік

Програма 1 — Телепередача із циклу «Vivat Academia!» присвячена історії вищого навчального закладу, центру вивчення спадщини академії та студентсько-викладацькому храму ім. преп. Федора Острозького. (Сфера-ТВ)

 

Програма 2 — Телепередача із циклу «Vivat Academia!» про дослідження першого проректора Острозької академії Петра Кралюка, яке присвячене творчості Миколи Гоголя та його повісті «Тарас Бульба». Дослідження приурочене 200-й річниці з дати народження Гоголя. Також Петро Кралюк аналізує фільм Володимира Бортка «Тарас Бульба», знятий за мотивами твору. (Сфера-ТВ)

 

Програма 3 — Телепередача із циклу «Vivat Academia!» розповідає про міжнародну співпрацю Острозької академії як із європейськими навчальними закладами, так і з різноманітними дослідницькими організаціями. Крім того університет має тісні зв’язки із українською діаспорою, які налагоджує Відділ міжнародного співробітництва та Інститут досліджень української діаспори. Також йдеться про обмінні програми між Острозькою академією та канадськими вишами. (Сфера-ТВ)

 

Програма 4 — Телепередача із циклу «Vivat Academia!» про методику викладання та систему навчання в Острозькій академії. Культурно-мистецький центр та Братство спудеїв Острозької академії – підрозділи, які допомагають студентам само реалізовуватися не лише в науковому спрямуванні, але розвивати свої організаторські та мистецькі здібності. (Сфера-ТВ)

 

Програма 5 — Телепередача із циклу «Vivat Academia!» присвячена дослідженню життєвого та творчого шляху Юліуша Словацького, проведеному першим проректором Острозької академії Петром Кралюком. (Сфера-ТВ)

 

Програма 6 — Телепередача із циклу «Vivat Academia!» про факультет міжнародних відносин, який готує фахівців історії, країнознавства та міжнародних відносин. Студенти факультету проходять навчальну практику в Міністерстві закордонних справ України. (Сфера-ТВ)

 

Програма 7 — Телепередача із циклу «Vivat Academia!» про економічний факультет, який готує фахівців із фінансів та кредиту, економіки підприємництва та економічної кібернетики. (Сфера-ТВ)

 

Програма 8 — Телепередача із циклу «Vivat Academia!» про факультет романо-германських мов, який готує кваліфікованих перекладачів з англійської, німецької, французької, польської та багатьох інших мов. Усі викладачі факультету стажувалися за кордоном, тому впроваджують у свою методику викладання досвід провідних світових університетів. (Сфера-ТВ)

 

Програма 9 — Телепередача із циклу «Vivat Academia!» розповідає про факультет політико-інформаційного менеджменту, який займається підготовкою психологів, документознавців та політологів, які є досить сучасними та необхідними на ринку праці, адже кожного року попит на таких фахівців зростає. (Сфера-ТВ)

 

Програма 10 — Телепередача із циклу «Vivat Academia!» розповідає про правничий факультет, який займається підготовкою кваліфікованих юристів, як представників однієї із найпрестижніших професій. (Сфера-ТВ)

 

Програма 11 — Телепередача із циклу «Vivat Academia!» про меценатів Острозької академії, які вклали і продовжують вкладати себе у відродження університету. Враховуючи, що кожного року кількість бажаючих навчатися в академії зростає, виникла необхідність побудувати ще один навчальний корпус, який зараз споруджується завдяки допомозі меценатів. (Сфера-ТВ)