Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

Всеукраїнська студентська олімпіада зі спеціальності «Політологія»

Наказом Міністерства освіти і науки України від 2 грудня 2010 р. №1190 «Про проведення Всеукраїнської студентської олімпіади у 2010/2011 н.р.» Національний університет «Острозька академія» затверджений базовим вищим навчальним закладом для проведення другого етапу Всеукраїнської студентської олімпіади зі спеціальності «Політологія» серед студентів класичних та педагогічних університетів, де політологія є спеціальністю.

Олімпіада відбудеться 14-16 квітня 2011 року.

До участі запрошуються не більше 3-х переможців І етапу (вузівського змагання), а також додатково переможці ІІ етапу Олімпіади 2009/2010 н.р. зі спеціальності «Політологія».

Для участі у ІІ етапі Всеукраїнської студентської олімпіади необхідно до 1 березня 2011 року надіслати до оргкомітету анкети учасників ІІ етапу, заповнені на кожного студента. Анкети надсилати у двох примірниках: на  електронну адресу politologisn@mail.ru  (копію оригіналу у форматі PDF) та оригінали анкет на поштову адресу 35800 м. Острог, вул. Семінарська, 2, Національний університет «Острозька академія». 

Конкурсні завдання складатимуться з двох блоків: теоретичного і прикладного. У теоретичному блоці виявлятимуться знання з теорії політики, історії політичних вчень, політичних інститутів та внутрішньої політики і міжнародних відносин. Завдання теоретичного блоку будуть сформульовані у вигляді розгорнутих питань та тестів. У прикладному – перевірятиметься вміння використовувати теоретичні знання для аналізу політичного життя України та світу.

Оплату відряджень учасників ІІ етапу Всеукраїнської студентської олімпіади згідно з наказом МОН України №1190 від 2.12.2010 р.  здійснюють вищі навчальні заклади, в яких вони навчаються.

Учасники ІІ етапу олімпіади забезпечуються житлом. Вартість проживання – 50 грн. на добу. Вартість триразового харчування у студентській їдальні від 60 грн. Квитки на проїзд просимо придбати завчасно. 

Реєстрація учасників відбудеться: 14 квітня 2010 року з 9.00 до 18.00 за адресою:

м. Острог,  вул. Семінарська, 2,  Національний університет  «Острозька академія» (центральний корпус). Проїзд від залізничної станції  «Острог» маршрутним автобусом до зупинки «Центр».

Учасники Олімпіади, заявлені в анкеті, повинні мати паспорт, студентський квиток,  посвідчення про відрядження.

Консультація відбудеться 14 квітня о 15.30. 

Відкриття олімпіади розпочнеться 15 квітня о 9.30, а виконання конкурсних завдань о 10.00. і триватиме до 13.00. 

Від’їзд учасників олімпіади – 16 квітня.

 

Адреса оргкомітету:

35800 м. Острог, вул. Семінарська, 2,

Національний університет «Острозька академія»

Відповідальний секретар оргкомітету – к. пол. наук, доц. Рибак Андрій Ігорович 

моб. тел. +38 0967899574

Довідки за телефонами  (03654) 2-29-49 (приймальня ректора)   Факс (03654) 2 -29-49      

E-mail: politologisn@mail.ru

 

Голова оргкомітету, проректор з наукової 

та навчально-виховної роботи НаУОА

док. філософських наук                                                            проф. Кралюк Петро Михайлович    

 

Анкета учасника

Програма з політології для підготовки Всеукраїнської студентської олімпіади зі спеціальності «політологія»

Програма ІІ етапу Всеукраїнської студентської олімпіади із спеціальності «Політологія»