Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

Урочисте відкриття унікальної виставки всесвітньовідомої скульпторки Міртали Кардиналовської-Пилипенко

14 червня о 12.00 в Національному університеті «Острозька академія» відбудеться відкриття персональної виставки робіт відомої американської скульпторки українського походження Міртали Кардиналовської-Пилипенко. Її твори (15 скульптур з бронзи та полімеру) було передано із Нью-Йоркської галареї Острозькій академії, де вони залишаться на постійне експонування в підземній художній галереї.

Передача робіт мисткині до Національного університету «Острозька академія» – результат кропіткої роботи голови Державної служби контролю за переміщенням культурних цінностей через державний кордон України Юрія Савчука та його співробітників (зокрема, Ірини Четверікової), ректора Національного університету «Острозька академія» професора Ігоря Пасічника та директора Інституту дослідження української діаспори НаУОА професора Алли Атаманенко. В реалізації цього проекту допоміг президент УНС п. Стефан Качарай.

На відкриття запрошені Міністр культури і туризму України Михайло Кулиняк, керівництво Державної служби контролю за переміщенням культурних цінностей через державний кордон України, представники культурних та наукових установ і організацій Рівненщини та України.

Міртала, народившись в Україні, за велінням долі з 1947 р. живе і працює у США. Закінчила художню школу Бостонського музею (США) та університет ТАФТС (м. Бостон). Скульптури Міртали – це не просто мистецькі твори, але й глибоке філософське і своєрідне бачення світу. Свій талант вона проявила не лише в скульптурі та художній фотографії, а й в поезії (автор поетичних збірок, виданих різними мовами – «Стихи», «Райдужний міст», «Шлях до себе»). Протягом 70‑80‑х рр. Міртала здобула визнання в США та Європі. З початком 90-х років її творчість стала відомою і в Україні – відбулася низка її персональних виставок та презентацій. 

За додатковою інформацією звертайтеся за телефоном:
(03654) 2-29-49, Хеленюк Анастасія Анатоліївна,
директор Музею історії Національного університету «Острозька академія»
або за електронною адресою: press@oa.edu.ua