Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

Студенти Острозької академії отримали іменний грант Віцеспікерки Верховної Ради Олени Кондратюк

26.01.2024

Студент 2-го курсу спеціальності «Національна безпека» Олександр Манькевич і студентка 2-го курсу спеціальності «Історія та археологія» Олена Лабунець Національного університету «Острозька академія» отримали іменний грант для покриття річної вартості навчання, який заснувала Віцеспікерка Верховної Ради Олена Кондратюк.

«Рада оголосити підсумки конкурсного відбору на отримання гранту для оплати річного навчання в університеті. Це мій особистий внесок у підтримку талановитої молоді та здобуття нею якісної освіти в Україні. А саме таку освіту разом із формуванням чіткої української громадянської ідентичності забезпечують в Острозькій академії. Переможців ми обрали за результатами анкетування, розгляду мотиваційних листів та особистої співбесіди, яку провела з фіналістами»,

зазначила Олена Кондратюк.

За словами Олени Кондратюк, обрані стипендіати мають успіхи в навчанні, у вільний час волонтерять для ЗСУ, допомагають різним підрозділам академії, а також мають чітку візію свого професійного майбутнього й залучення до повоєнної відбудови та відновлення України.

«Захоплююсь сферою безпеки, мені цікаво вивчати кожен аспект цієї складної і багатогранної спеціальності. Крім цього, враховуючи складну безпекову ситуацію в Україні й довкола неї, зрозумів, що потреба спеціалістів цієї сфери є і буде залишатись досить високою»,

зауважив Олександр Манькевич.

«У майбутньому я хочу й надалі розвиватися саме в цій сфері та працювати викладачем, займатися науковою діяльністю. Ми всі повинні розуміти, що розвиток історичної науки в державі дуже важливий. Адже це допомагає зберігати національну ідентичність і культурну спадщину в Україні»,

зазначила Олена Лабунець.

Щиро вітаємо Олександра Манькевича й Олену Лабунець і бажаємо подальших успіхів, нових навчальних і наукових здобутків!