Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

В Острозькій академії відбулося вручення гранту імені Іллі Орлова

22.02.2024

22 лютого в Національному університеті «Острозька академія» відбулося вручення гранту імені Іллі Орлова, започаткованого з метою вшанування пам’яті Іллі Орлова для покриття вартості семестрового навчання студентів економічного факультету, а саме здобувачів першого (бакалаврського) й другого (магістерського) рівнів освіти.

Батьки Іллі Орлова вручили грант студенту 2-го курсу економічного факультету спеціальності «Комп’ютерні науки» Петру Бурчаку.

Кандидат економічних наук, доцент, декан економічного факультету Олександр Новоселецький зазначив:

«Посаду студентського декана зазвичай посідають люди, які є лідерами, мають власну думку, ставлять цілі й досягають їх, користуються повагою серед однодумців, колег, друзів, одногрупників. Ілля Орлов був саме таким. Він знав, чого хоче, був людиною на своєму місці, досягав тих вершин і цілей, які ставив перед собою. Вважаю, що це є результатом виховання його батьків – пані Наталії і пана Володимира. На жаль, Ілля загинув внаслідок ДТП, але він завжди буде з нами. Завдяки гранту на навчання імені І. Орлова студенти мають можливість отримати освіту й розвивати свої навички в академічному та науковому середовищі. Дякуємо батькам Іллі за таку ініціативу!»

Грант імені Іллі Орлова отримують студенти економічного факультету НаУОА, які навчаються на контрактній формі й мають високі досягнення в навчанні (середній бал за навчання 83 і вище); беруть активну участь у громадському житті університету, в роботі органів студентського самоврядування; мають активну громадянську позицію або займаються волонтерською діяльністю.

«Ілля був студентським деканом 2022-2023 років. І щоб його каденція продовжувалася, ми вирішили запровадити іменний грант. Ілля свого часу отримав грант імені Михайла Весельського й дуже цим пишався. Тому ми прагнемо, щоб студенти й надалі мали можливість отримувати гранти. Дякуємо Ігорю Пасічнику й Олександру Новоселецькому за допомогу в організації цього конкурсу»,

зауважив Володимир Орлов.

«Ілля згуртував усіх нас. Маю честь продовжити справу, яку він очолював, та отримати його іменний грант. Дякую сім’ї Орлових за таку можливість»,

підсумував Петро Бурчак.