Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

Роман Сафонов провів лекційну зустріч із магістрами-випускниками громадського здоров’я

11.05.2023

11 травня до Національного університету «Острозька академія» завітав Роман Сафонов – генеральний директор ДУ «Рівненський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України», головний державний санітарний лікар Рівненської області.

Пан Роман провів зустріч із магістрами другого року навчання спеціальності 229 Громадське здоров’я. Під час зустрічі спікер презентував доповідь щодо розбудови вітчизняної системи охорони громадського здоров’я.

Роман Сафонов зазначив, що Україна, як і більшість європейських країн, сьогодні переживає складні процеси, пов’язані з реформуванням національної системи охорони здоров’я.

«При цьому реформа має бути оптимізована до сьогоднішніх викликів: епідемії неінфекційних та інфекційних захворювань, пандемії, а для нашої держави – це і військова агресія з боку росії. Наріжним каменем реформування є розбудова ефективної системи охорони/захисту громадського здоров’я на індивідуальному й популяційному рівні, де основну роль відіграє кадрова політика та кадрове забезпечення галузі»,

додав Роман Сафонов.

Під час лекції Роман Сафонов розповів здобувачам про сьогодення й перспективи розвитку регіональних Центрів контролю та профілактики хвороб на прикладі ДУ «Рівненський центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України». Також спікер закцентував увагу на можливості подальшого працевлаштування магістрів і їх безперервного професійного розвитку; окреслив актуальні питання у сфері громадського здоров’я, які потребують якнайшвидшого вирішення.

Ігор Гущук, професор, доктор медичних наук, завідувач кафедри громадського здоров’я та фізичного виховання зауважив, що кафедра ініціювала проведення цієї лекційної зустрічі, оскільки найбільш гострою проблемою для вітчизняної сфери громадського здоров’я в контексті кадрового забезпечення є втрата висококваліфікованих і досвідчених фахівців профілактичної медицини після ліквідації Держсанепідслужби.

«Зараз випускники галузі знань 22 «Охорона здоров’я» за спеціальністю 229 Громадське здоров’я є тим професійним резервом, який має прийти нам на заміну. Хотів би зазначити, що з перших днів організації кафедри Роман Валерійович зі своїми спеціалістами надавав необхідну допомогу й підтримку на всіх етапах розвитку спеціальності: під час розробки проєктів ОПП бакалаврів і магістрів; навчання, організації проходження практик. Пан Роман активно бере участь у роботі групи забезпечення спеціальності не тільки як стейкхолдер, а і як один із знаних професіоналів-лідерів у сфері громадського здоров’я»,

додав Ігор Гущук.

Пан Ігор підсумував, що здобувачам було надзвичайно цікаво отримати інформацію від керівника-практика й поспілкуватись щодо актуальних питань, які сьогодні вирішує система охорони громадського здоров’я.