Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

Студенти Острозької академії – учасники Марафону Прощення

27.10.2021

Кафедра психології та педагогіки Національного університету “Острозька академія” стала партнером масштабного міжнародного проєкту “Марафон Прощення” (спільно з Гарвардським, Стенфордським університетами, а також Університетом Гонконгу й Українським гуманітарним інститутом). Це міжнародний проєкт із дослідження прощення, який розпочався 20 жовтня і триватиме 4–6 тижнів. Марафон організований у межах програми «Building More Forgiving Communities around the Globe» («Розбудовуючи більше спільнот, що прощають, в усьому світі»). 

Марафон складається з 3 етапів: апробація тестів; уроки щодо прощення; заходи щодо популяризації ідей прощення. Спікери, які читатимуть лекції: Еверетт Уортінгтон, Тайлер Вандервіллє (США); В'ячеслав Халанский, Тетяна Калениченко, Любов Мухіна, Віра Грузова, Галина Католик, Світлана Крот, Ольга Кукшина (Україна); Ні Маде Таганінг Курніяті (Індонезія).

Координаторка проєкту від Острозької академії, Оксана Матласевич, докторка психологічних наук, завідувачка кафедри психології та педагогіки Національного університету «Острозька академія», зазначає:

“Це надзвичайно цінно, що українські інституції отримали змогу долучитися до дослідження і практики прощення, які активно реалізовують у Стенфордському, Гарвардському та інших університетах. Про цілющу силу прощення відомо давно. Однак, легше показувати прощення, ніж простити, а ще важче в глибині душі бути тим, хто прощає. Хочу висловити щиру вдячність Вячеславу Халанському за запрошення до участі у проєкті. А кожному учаснику марафону щиро бажаю прийти до бажаної цілі – звільнення від образи, від постійних циклічних, заплутаних і негативних роздумів і стати вільним, мати мир і радість!”

Перша лекція відбулася 22 жовтня. Спікер – Еверетт Уортінгтон - клінічний психолог з Університету Вірджинії (США). Понад 200 студентів та викладачів Інституту соціально-гуманітарного менеджменту уже беруть участь у цьому проєкті. Усі охочі також ще можуть долучитися до нього, зареєструвавшись та пройшовши пре-тестування до четверга 04 листопада (включно). Офіційний сайт марафону: Шлях до прощення — Міжнародний проект

Окрім сайту, організатори також створили кілька каналів комунікації з учасниками:

Учасників запрошують робити дописи з кришміткою #марафонпрощення. Таким чином відбувається залучення авдиторії та інформування друзів і знайомих про проєкт. Слухачі марафону діляться враженнями від лекцій, спостерігають свій шлях до прощення, бачать і аналізують трансформацію інших учасників. 

Завершення Марафону – 19 листопада. Після пост-тестування, о 12:00, планують пряму трансляцію о 12:50, як на початку Марафону. Це буде зворотній зв'язок зі ЗВО, які взяли участь у проєкті.